Căutare Live

Gripa sezonieră umple spitalele din România: Ce ne recomandă medicii și cum o deosebim de simpla răceală

Gripa sezonieră umple spitalele din România, iar medicii fac o serie de recomandări privind răspândirea virusului gripal și recomandă tuturor ca de la primele simptome, dureri de cap, febră mare și stare de moleșeală, să nu își aplice tratamente după ureche, acasă, ci să se adreseze doctorului de familie.

Cum faci diferența între gripă și o banală răceală

Cătălin Apostolescu, medic şi purtător de cuvânt la Institutul Matei Balş a explicat diferenţele dintre gripă şi răceală. Potrivit specialistului, „debutul gripei este mult mai brutal, dintr-o dată ne trezim cu o febră foarte mare, iar durerile musculare sunt impresionante”.

Citește și: Numărul cazurilor de gripă crește alarmant: "Te doare capul, faci febră 40 de grade, ai gripă. Izolează-te și sună medicul!"

„Dacă apar acestea două, eventual dacă se mai adaugă și tulburările de respirație cu foarte mare probabilitate avem gripă. Medicul de familie pe baza acestor simptome poate pune diagnosticul clinic și poate prescrie tratamentul”, a declarat Cătălin Apostolescu, la Antena 3.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... S-a eliberat definitiv! A murit într-un bar, chiar în ziua în care a ieșit din închisoare...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri