Antena Căutare

Recomandările ASPA pentru cei care și-au pierdut patrupedele în noaptea dintre ani. Cum le pot recupera

În perioada sărbătorilor, mai ales la trecerea dintre ani, oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită prietenilor lor necuvântători. Aceștia pot suferi mai mult decât se crede.

mână de bărbat care ține patru petarde și un câine care se uită la petarde Galerie
Perioada sărbătorilor este una foarte stresantă pentru animăluțe | Shutterstock

În noaptea de Revelion, în agitația festivă și zgomotul artificiilor și petardelor, prietenii necuvântători pot fi în mare pericol. Pe lângă faptul că este un stres foarte mare pentru aceștia, există și posibilitatea ca, în căutarea unui adăpost, să scape din locuință sau din curte.

Auzul lor fiind extrem de fin, zgomotul petardelor și artificiilor este asemănător cu cel al unui bombardament și la fel de traumatizant.

Citește și: Îngrijirea pielii la câine. Ce facem dacă animalul nostru de companie are pielea sensibilă

Recomandările ASPA pentru cei care și-au pierdut patrupedele în noaptea dintre ani

Reprezentanții ASPA București au câteva recomandări în cazul în care oamenii și-au pierdut patrupedele în noaptea de Anul Nou, iar acestea nu au microcip.

În primul rând, potrivit unei surse, oamenii care și-au pierdut patrupedele ar putea verifica paginile de Facebook ale adăposturilor din Bragadiru și Mihăilești. Acolo vor găsi fotografiile animăluțelor găsite în capitală. Administratorii paginilor respective publică fotografiile tocmai în speranța ca acestea să fie recunoscute de proprietari și astfel recuperate.

Citește și: Nutriția pisicilor. Ce alegeri facem pentru o felină sănătoasă și bine hrănită

Recomandările publicate de reprezentanții ASPA București pe pagina de Facebook sunt următoarele:

„1. În cazul în care câinele vostru este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), trebuie să-l declarați pierdut în RECS la orice medic veterinar, de asemenea asigurați-vă că datele voastre de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate.

Citește și: Enoții și-au făcut apariția în Delta Dunării. Cum arată animalele și de ce apar atât de rar în văzul oamenilor

Dacă acesta este găsit de o persoană și dus la un cabinet veterinar sau este ridicat de echipajele ASPA, veți putea fi contactat telefonic, după scanarea câinelui.

2. Dacă nu aveţi câinele microcipat, nu veţi putea fi contactat în cazul în care este găsit sau ajunge în adăposturile ASPA. Prin urmare vă recomandăm să verificaţi zilnic paginile de Facebook ale adăposturilor noastre: ASPA Bragadiru și ASPA Mihailesti.

Citește și: MediCOOL, sezonul 5, 18 noiembrie 2023. Cum ne influențează animalele de companie viața

Toţi câinii ridicați de pe domeniul public, de pe raza Mun. Bucureşti, sunt fotografiaţi şi publicați pe Facebook. Prin urmare va trebui să vă identificați singur câinele pierdut și să ne contactați ulterior în vederea recuperării acestuia.

3. Puteți să publicați un anunț despre pierderea câinelui, cu numărul vostru de telefon și fotografia câinelui în grupurile de Facebook, în speranța că cineva care îl va vedea pe stradă, vă va anunța.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicii veterinari au câteva recomandări pentru ca animalele de companie să treacă mai ușor peste șocul cauzat de artificii și petarde. Aceștia recomandă ca, dacă patrupedele stau de obicei în curte, să fie lăsate să intre în casă sau măcar într-o cameră tehnică până la încetarea zgomotelor.

Pentru animalele care stau în apartament, se pot crea culcușuri tip ascunzători, astfel încât să fie un mediu considerat sigur de orice prieten necuvântător. De asemenea, geamurile și ușile trebuie să fie bine închise, astfel încât, în momentele de panică să nu poată ieși din casă.

Este foarte importantă și starea stăpânului. Dacă acesta este calm, îi va induce și animăluțui această stare, ajutându-l să se relaxeze.

Lista completă a scumpirilor din 2024. Cât vor plăti românii în plus pentru țigări, alcool, sucuri, benzină sau apartame... Când e bine să îţi cumperi o casă sau un apartament. Care este cea mai potrivită perioadă din an și ce spun specialiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x