Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Redeschiderea bisericilor, aprobată de Guvern. În ce condiții vor putea preoții să țină slujbe în interiorul lăcașelor de cult 

A treia etapă de relaxare a măsurilor luate pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus ar putea să aducă în România redeschiderea bisericilor. Astfel, potrivit unor surse, Guvernul ar fi decis să permită preoților să oficieze slujbe în interiorul lăcașelor de cult. 

Redeschiderea bisericilor, aprobată de Guvern. În ce condiții vor putea preoții să țină slujbe în interiorul lăcașelor de cult

Deși ministrul Sănătății declara, la finalul săptămânii trecute, că redeschiderea lăcașelor de cult este imposibilă, acum, Guvernul ar fi decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată, marţi, potrivit unor surse Mediafax.

Redeschiderea bisericilor va fi făcută, însă, cu respectarea unor măsuri stricte pentru reducerea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Prima măsură după creșterea numărului de cazuri de Covid-19: Masca obligatorie pe stradă și în toate spațiile publice, în Turcia

Această decizie vine la câteva zile după ce Patriarhia Română a făcut apel către autorități la „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, cu respectarea regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

Ludovic Orban nu era de acord cu această măsură

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută, într-un interviu la B1 TV, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

”Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figură. Cei care cântă în cor nu pot să cânte cu masca pe față. Dacă unul e bolnav, îi îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere în biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus”, a mai declarat, duminică, Ludovic Orban.

Explozie de cazuri de coronavirus. Țara care prelungeşte cu trei luni ”starea de catastrofă”: ”E pentru a proteja viețile oamenilor!”

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), în creștere cu 250 de cazuri față de luni. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1437 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.06.2020 (10:00) – 16.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea.

Ce s-a descoperit în sângele unui pacient vindecat de COVID-19: „Nu înțeleg de ce s-a întâmplat asta. Am fost infectat în martie”

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste.

Recomandari