Antena Căutare

Este OFICIAL! Câți oameni trebuie să se prezinte la VOT pentru ca REFERENDUMUL din 6-7 octombrie să fie valabil

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, vineri, numărul oficial al cetățenilor români cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral: 18.950.674. Acesștia vor putea vota la referendumul pentru familie 2018 într-una dintre cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, vineri, numărul oficial al cetățenilor români cu drept de vot înscrişi în Registrul Electoral: 18.950.674. Acesștia vor putea vota la referendumul pentru familie 2018 într-una dintre cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.

Numărul total al secţiilor de votare organizate în România este de 18.662. Lista secţiilor de votare din România, ce cuprinde sediul, adresa şi delimitările fiecărei secţii de votare, poate fi vizualizată accesând link-ul http://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/

Cei 672.178 de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS, nu sunt repartizaţi pe nicio listă electorală permanentă deoarece, în conformitate cu prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare „la secţiile de votare organizate în străinătate se utilizează numai liste electorale suplimentare”.

Numărul total de secţii de votare organizate în străinătate este de 378. Lista acestora poate fi vizualizată accesând link-ul http://www.mae.ro/node/46944.

Pentru a fi validat, la un referendum trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Pentru a fi validat, opțiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Lovitură pentru profesori! Ce se va întâmpla cu dascălii care vor lua bani de la elevi pentru meditații... Papa Francisc ar putea veni în România! Când și unde ar urma să țină o slujbă religioasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x