Antena Căutare

“Regele asfaltului” din Arges, Catalin Spataru, ramane in arest preventiv

“Regele asfaltului” din Arges, Catalin Spataru, ramane in arest preventiv, dupa ce magistratii Curtii de Apel Craiova i-au respins recursul afaceristului la hotararea Tribunalului Mehedinti, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Liviu Mandrila din cadrul Biroului de relatii publice al Curtii de Apel Craiova, magistratii au respins recursul formulat de Catalin Spataru si de Mihai Ion la decizia Tribunalului Mehedinti de arestare preventiva.

De asemenea, magistratii craioveni au decis ca Mihai Gheorghe, Mihai Claudia, Mihai Marita si Motoi Remus Marinel sa fie cercetati in libertate.


In 26 februarie, anchetatorii au facut 30 de perchezitii domiciliare - 13 in localitatea Strehaia, noua in judetul Hunedoara, patru in municipiul Cluj, trei in municipiul Timisoara si una in judetul Arges - la membrii unui grup infractional suspectati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In urma celor 30 de perchezitii au fost ridicare inscrisuri ale societatilor de tip "fantoma", peste 200.000 de lei, cinci masini de lux, trei seifuri si doua arme de foc.

Anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri doua masini - un Mercedes X 6 si un Audi A 6.

Liderii gruparii, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societati comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri si in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare de marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, se mai arata in comunicatul DIICOT.

In acest scop, membrii gruparii au infiintat cinci societati comerciale tip "fantoma", cu sediul in localitatea Strehaia, "acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale", a pecizat DIICOT.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre cei doi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii.

21 de persoane, intre care si finantatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, au fost retinute in acest caz.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana in acest moment la 20 de milioane de euro.

foto: arges24.ro

Noi informatii socante, la doi ani de la tragedia din Maternitatea Giulesti. Mai multi martori cheie nu au fost audiati... Gabriel Berca l-a demis pe seful Directiei Medicale a M.A.I, in urma cazului Gheorghe Vladan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x