Antena Căutare

Când vom putea ieși din case liberi, fără declarație pe proprie răspundere. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Măsurile vor fi relaxate gradual!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că măsurile impuse de autorități s-ar putea relaxa din 15 mai, iar oamenii ar putea să iasă din case fără declarație pe proprie răspundere.

În cadrul unui interviu la Antena 3, ministrul Sănătății a anunțat că tot de la această dată ar putea fi redeschise hotelurile și restaurantele. Va fi, însă, important să fie respectate anumite reguli.

"Perspectiva ridicării primelor restricții este data de 15 mai. Dar există niște condiții: să avem o scădere a numărului de cazuri, să avem o scădere a deceselor, să avem acea siguranță că focarele nu pot reizbucni", a spus ministrul la Antena 3.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: Relaxarea măsurilor, din 15 mai - VIDEO

Ministrul spune că și hotelurile și restaurantele s-ar putea redeschide de pe 15 mai, dar vor exista aumite reguli impuse.

”Școlile ar putea începe la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie”, a mai precizat Tătaru.

"Trebuie să începem relaxarea măsurilor tocmai invers de modul în care am pus restricțiile. Să zicem că nu va mai exista declarația pe proprie răspundere. Restricțiile se vor relaxa treptat, gradual, pentru fiecare comunitate. Nu putem spune că într-o zonă în care avem un focar vom avea aceleași relaxări ca în alte zone în care focarele s-au consumat", a mai spus el, potrivit sursei citate.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

România are aproape 500 de decese din cauza coronavirusului

Autoritățile au confirmat 306 de cazuri noi de infectare cu coronavirus de la ultima informare oficială. Astfel, numărul total de infectări confirmate în România a urcat la 9.242.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate, un plus de 136 față de raportarea oficială din ziua precedentă.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți, cu 16 mai puțin decât la bilanțul de luni.

Dr. Adrian Marinescu, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: ”Mortalitatea începe să crească în cazul persoanelor de peste 40 de ani!”

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste, dintre care 3.061 în ultimele 24 de ore.

Totodată, până acum, 498 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.

Un poliţist din Craiova a fost rănit, după ce un autoturism a lovit maşina de poliţie în care se afla... Spitalul modular de la Iaşi, cu 250 de paturi, va fi livrat de o firmă din Turcia. Unitatea costă 13,2 milioane euro şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x