Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Restricții din perioada stării de urgenţă, din nou în vigoare. Autoritățile locale din Iași au decis să revină ia măsuri drastice

La Iaşi, comitetul de Urgenţă a decis ca regulile care se aplicau în perioada stării de urgenţă să intre din nou în vigoare. Concret numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi limitat la cel al scaunelor disponibile.

Restricții din perioada stării de urgenţă, din nou în vigoare la Iași

Profimedia Images

Nu vor putea urca în autobuze cei care nu au măşti de protecţie şi o temperatură mai mare de 37.4 grade celsius.

Iași: Bătrânii, sfătuiți să iasă cât mai puțin din casă din cauza Covid-19

Şi accesul în pieţe va fi restricţionat. Vor putea face cumpărăturile maximum 100 de persoane simultan. Tarabele vor fi acoperite şi vor exista dezinfectanţi la fiecare masă. Dezinfectate vor fi şi străzile oraşului, în fiecare noapte.

Citește și:

Încă un județ ar putea intra în carantină! Sunt 17 focare active de coronavirus, inclusiv la Poliţie, în spitale și la ISU

Ca să protejeze persoanele vulnerabile şi bătrânii, autorităţiler vor relua activitatea de monitorizare și trimitere de ajutoare pentru vârstnici, cărora le recomandă să iasă cât mai puţin din casă.

Regulile specifice stării de urgență, aplicabile pentru 14 zile

Regulile se vor aplica timp de două săptămâni urmând ca o nouă decizie să fie luată în funcţie de evoluţia pandemiei. Măsurile au fost luate după ce în oraş a crescut numărul de infectări din surse necunoscute, ceea ce înseamnă că în acest moment există o transmitere comunitară a virusului SARS COV-2.

Citește și:

Alertă în Argeș! Pitești și alte 11 localităţi, în carantină, de luni, după explozia de infectări cu Covid-19

Şi în Mioveni, Argeş, autorităţile locale iau măsuri care să prevină răspândirea virusului. Aici vor fi suspendate toate evenimentele de tip bâlci sau târg. Iar accesul la piscină şi bazine de înot nu va mai fi permis. De asemnea autorităţile vor ca terasele să fi închise la orar 22, în timpul săptămânii şi la 23 în zilele de weekend.

Recomandari