Antena Căutare

Revoltă la Academia de Poliție. Ce a putut să găsească un student în ciorbă. Imaginile i-au dezgustat pe privitori

Mai mulți studenți la Academia de Poliție au ajuns la spital după o toxiinfecție alimentară. Unul dintre studenți s-a revoltat și a făcut publică situația pe rețele de socializare.

colaj studenți la academia de poliție cu șapca în mână și galantare de mâncare într-o canină Galerie
Mai mulți studenți la Academia de Poliție au ajuns la spital după o toxiinfecție alimentară | Shutterstock

După scandalul cu situația cazărilor din cadrul Academiei de Poliție, a mai ieșit la suprafață o neregulă, de această dată legată de mâncare.

„Ne-a fost imputat faptul că nu ne spălăm pe mâini”

Recent, a apărut pe TikTok un filmuleț de câteva minute, în care un student în anul IV la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza a făcut dezvăluiri despre subiectul enterocolitei și toxiinfecției alimentare a 63 de tineri.

Citește și: Mai multor copii, plecați în tabără, li s-a făcut rău, după ce au luat cina. 28 dintre ei au ajuns la spital

„Sunt student în anul IV la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza. Și aș vrea să vorbesc puțin despre subiectul cu toxiinfecția alimentară a studenților, care a tot circulat pe internet în ultima perioadă. În primul rând, vreau să spun că din partea Academiei de Poliție nu a fost recunoscută absolut nicio vină. La modul să vină cineva să spună: <<Da, s-a întâmplat asta, vă oferim mâncarea pe care v-o oferim de ani de zile. Da, am greșit, asta e.>>

Nu, s-a apelat la dezumanizarea studenților. Pentru că de fiecare dată când ceva e greșit în Academie, e vina studenților.

Ne-a fost imputat faptul că nu ne spălăm pe mâini și de aceea au făcut acei 60 de studenți - care nu sunt 60 de studenți din câte cunosc eu, numărul aproximativ și mai aproape de adevăr este de 150 -, deci 150 spitalizați pentru toxiinfecție alimentară.

De ce s-a întâmplat asta? Pentru că nu ne spălăm pe mâini și de asta am făcut toxiinfecție alimentară.”

Citește și: Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Braşov - 21 de persoane au fost duse la spital

Ce a putut să găsească un student în ciorbă

El chiar a filmat mâncarea primită de la cantină, în care se pot observa larve de viermi și gândaci. De asemenea, tânărul a arătat și condițiile din camere, băile și molozul pe care trebuiau să îl strângă, după reabilitările făcute de muncitori.

„Ce o fi ăsta, ce este acest microorganism? Avem unt sau ce o fi? A fost puțin cald, s-a mai topit. Ce mai avem aici? Un vierme! Viermele ăsta e spălat? E spălat că a stat în ciorbă, nu ca noi nespălații care facem toxiinfecție că nu ne spălăm pe mâini.

Și în ultima poză, un gândac mic. Putea să fie și mai mare, cred că ne plângem noi prea mult. Doresc să precizez faptul că în regulamentul Academiei de Poliție nu ai voie să vorbești negativ în spațiul public despre unitate, așa că, îmi pare rău, regret fapta și mă gândesc la următoarea”, mai adaugă studentul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sindicaliștii s-au plâns de condițiile în care trăiesc studenții la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, susținând că „sunt mai proaste decât cele în care trăiesc deținuții în închisori”.

Potrivit ObservatorNews.ro, Ministrul de Interne Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei cu doar câteva zile înainte ca primele informații să devină publice.

Citește și: Botez încheiat la spital, în județul Brașov. Mâncare expirată și mizerie de nedescris la un restaurant

„Supă cu larve de viermi și carne alterată cu miros înțepător” este meniul pregătit pentru studenții Academiei de Poliție. Din această cauză, zeci de tineri au ajuns la spital, unde au primit diagnosticul de toxiinfecție alimentară sau enterocolită.

Aceștia consumaseră la masa de prânz o ciorbă de legume, la felul principal, și cartofi fierți și carne de porc la tavă, la cel de-al doilea. Însă au sesizat rapid că bucata de carne din farfurie avea un miros înțepător, iar în supa de legume se puteau vedea viermi.

Ambulanța a fost chemată în repetate rânduri, după ce mai mulți studenți au leșinat, au vomitat și au prezentat dureri abdominale.

Citește și: Cinci membri ai unei familii din Iaşi, la spital cu toxiinfecţie alimentară. Ce mâncaseră cu puțin timp înainte de a li se face rău! S-a cerut intervenția SMURD

Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat că niciunul dintre studenți nu s-a prezentat cu o formă severă, ci doar ușoare și medii, aceștia fiind și cei care au avut nevoie de perfuzii.

Părinții studenților, care au făcut și sesizarea, susțin că mâncarea este așa de ani de zile. Liderul sindicatului Europol Cosmin Andreica a declarat că: „Muncitorii ce lucrează la firmele care renovează complexul din Academia de Poliție au refuzat să mai mănânce de la cantină și au ajuns să-și facă efectiv grătare în curtea Academiei de Poliție.”

Însă studenții din cadrul Academiei nu pot recurge la o astfel de metodă, unii părinți susținând chiar că tinerii nu au dreptul să intre cu mâncare din exterior, reprezentanții instituției susținând că ar putea să se îmbolnăvească.

Cine sunt cei trei ucigași ai lui Adrian Kreiner. Poliția le-a publicat numele și fotografiile... Google Doodle 21 noiembrie 2023 aniversează zilele de naștere a artistei Tomie Ohtake și a medicului chirurg Victor Chan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x