Antena Căutare

Rezervistii blocheaza Bucurestiul de Martisor

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere (SCMD) anunta o noua actiune nationala de protest ce va avea loc pe data de 1 martie. Marsul se va desfasura pe traseul Academia Militara - Piata Victoriei, incepand cu orele 11:00.

"In 2012, cand salariile militarilor activi se vor alinia la salariile omologilor din NATO, vor fi date afara 18 mii de cadre. Prin Ordonanta 1/2011 noi suntem considerati nu militari, ci "beneficiari proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala".

Batalia nostra nu e pentru cuantumul pensiilor, e pentru statutul de militar. Aparent am castigat recalcularea, in realitate nu, intrucat au aparut noile ordine, pe care le avem, cu data de 15 martie, care revizuiesc pensiile "beneficiarilor". Au folosit "revizuire" in loc de "recalculare", aceeasi Marie cu alta palarie. Noi suntem militari in rezerva, nu beneficiari. Pe 1 martie vom da Guvernului o noua somatie", a declarat pentru Jurnalul National col. Mircea Dogaru, presedintele SCMD.

Rezervistii estimeaza ca aproximativ 10 mii de protestatari vor lua parte la mars si asteapta sa li se alature si cei din sindicatele cadrelor active, cei din federatiile sindicale din invatamant sau alte categorii sociale.

Sursa: Jurnalul National

Numarul donatorilor de sange in Romania, in continua scadere... ANM: Revin viscolul, ninsorile abundente si gerul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x