Antena Căutare

Medicii vorbesc despre o a doua tulpină de COVID-19. Româncă reinfectată cu noul coronavirus, în stare gravă: „Anticorpii nu protejează”

Ipoteză sumbră: a apărut a doua tulpină de coronavirus, în România. Șase persoane au reinfectate, la Sibiu. Toți aveau anticorpi pentru COVID-19 în organism în momentul în care au fost expuși, din nou, virusului. Medicii sunt alarmați de degradarea stării de sănătate a unuia dintre pacienți, o femeie în vârstă de 49 de ani, internată pe secția de ATI.

Medicii vorbesc despre o a doua tulpină de COVID-19. Româncă reinfectată cu noul coronavirus, în stare gravă: „Anticorpii nu protejează”
Medicii vorbesc despre o a doua tulpină de COVID-19. Româncă reinfectată cu noul coronavirus, în stare gravă: „Anticorpii nu protejează” | Profimedia

Șase pacienți au ajuns din nou la spital, la Sibiu, după ce s-au reinfectat cu noul coronavirus. Doi sunt încă internați, medicii fiind alarmați de starea unuia dintre ei, o femeie în vârstă de 49 de ani care a dezvoltat o formă severă a bolii cu insuficiență respiratorie acută.

„La Sibiu, sunt șase pacienți cu reinfecție, patru au fost externați. Doi sunt încă spitalizați. O problemă deosebită este ultimul caz, o femeie de 49 ani, care face reinfecție ca formă severă cu insuficiență respiratorie acută, necesitând supravegherea în ATI. Ceilalți au evoluat favorabil”, a declarat şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, conferențiar universitar doctor Victoria Bîrluţiu, potrivit Digi24.

Medicul a explicat că toți cei șase aveau anticorpi ce confirmau că trecuseră printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, însă, dacă au fost expuși unei tulpuni diferite de COVID-19, anticorpii nu ar avea niciun efect.

„Nu pot spune dacă e vorba de o tulpină modificată, pentru că nu am avut tulpina inițială, ca să facem secvențierea genomică și să comparăm tulpinile.

Pacienții au în totalitate anticorpi care confirmă că au trecut printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, asta sugerează o posibilă reinfecție cu o tulpină modificată.

Dacă e una și aceeași tulpină, poate fi formă mai ușoară, dar dacă sunt tulpini diferite, anticorpii nu protejează încrucișat față de cea de-a doua tulpină.

Tot ce se întâmplă ne face să concluzionăm că există riscul de reinfecție, probabil nu o singură reinfecție. Sunt foarte multe modificări ale tulpinilor la nivel mondial”, a adăugat medicul.

Șefa Secției Clinice de Boli Infecţioase a SCJU îndeamnă populația să rămână în alertă, cele mai bune metode de prevenție rămânând purtarea măștii și distanțarea socială.

Minor torturat ca în Evul Mediu în România. Cu falangele tăiate și bătut cu discul peste față a reușit să scape din mâin... Alarmant! 450 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul de îmbolnăviri poate readuce starea de urgenț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x