Antena Căutare

Calvar pentru zeci de români plecați la muncă în Austria. Au fost obligați să muncească 15 ore pe zi și să doarmă în grajd, dar n-au fost plătiți: ”Își bat joc de noi!”

Mulți dintre românii plecați în străinătate, în căutarea unui trai mai bun, îndură umilințe de nedescris. Iar un exemplu în acest sens este cazul unor persoane plecate în Austria, la cules de sparanghel. Pe lângă faptul că au fost puse să muncească 14 ore pe zi, ele au fost obligate să doarmă într-un grajd. 

Calvar pentru zeci de români plecați la muncă în Austria. Au fost obligați să muncească 15 ore pe zi și să doarmă în grajd, dar n-au fost plătiți: ”Își bat joc de noi!”
Calvar pentru zeci de români plecați la muncă în Austria. Au fost obligați să muncească 15 ore pe zi și să doarmă în grajd, dar n-au fost plătiți: ”Își bat joc de noi!”

O femeie plecată la muncă în Austria a făcut publice imagini în care a arătat condițiile de neimaginat în care a fost obligată să doarmă. Ba mai mult, ea a vorbit și despre abuzurile făcute de angajatori. Mai exact, deși era stabilit să fie plătită cu patru euro pe oră, ea nu a încasat niciun ban. Și nu e singura, alți 20 de români s-ar fi aflat cu ea.

”Patroana, care este de origine turcă, își bate joc de oameni, am lucrat pe zi 14 ore de la 6 dimineața până seara la ora 21 doar cu o pauză de o oră la amiază și platește 4 euro pe oră, nu am semnat nici un contract, când am ajuns aici în contract scrie 40 ore pe saptamană, a ținut 11 persoane într-o cameră, poți spune că este ca un grajd de animale.”, a povestit femeia, pentru Ziarul Românesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Calvar pentru o adolescentă de 16 ani, din Argeș! A fost exploatată sexual și șantajată de trei tineri! Cum o amenințau

Marioara Arhire are 53 de ani, este originară din Balcani, județul Timiș. Ea a plecat la sfârșitul lunii aprilie în Austria pentru a lucra în agricultură. ”O cunoștință ne-a spus de locul ăsta de muncă, a zis că sunt condiții foarte bune și ne-a trimis inclusiv contracte pentru a putea trece vama fără probleme, mai ales că era o perioadă cu mari restricții la frontieră. Contractele alea erau de formă, pentru a putea ajunge în Austria. Ajunși aici am înțeles că nimic din ce se scria acolo nu era conform cu realitatea.”, a povestit ea.

Trafic intens în vămi! Aproape 50.000 de oameni au trecut prin punctele vamale din România în 24 de ore

De asemenea, ea a mărturisit că deși erau zeci de români angajați, aceștia au plecat, nemulțumiți de condiții.

”Am rămas doar 10 persoane, nu știm ce să facem, vrem să ne recuperăm măcar banii pentru zilele pe care le-am muncit. Am ajuns aici pe 29 aprilie, atunci a fost și prima zi de muncă.”, a precizat ea.

Muncitorii, obligați să muncească 14 ore pe zi

Muncitorii de la acea fermă sunt ținuți și câte 14-15 ore la muncă: „Uneori se termina munca și la 2 dimineața, iar unii începeau la 6. De obicei se muncește de dimineață până seara, cu o ora de pauză, cam 14 ore pe zi. Am notat totul pe un caiet.”

Cum au reușit niște hoți români să fure statui de bronz din centrul orașului Bruges, pe care le-au topit și vândut la fier vechi. Autoarea monumentului cere despăgubiri de un milion de euro

Marioara Arhire a trimis și un video din dormitorul grajd unde au locuit 11 persoane: ”Unii dintre ei nici măcar nu și-au încasat banii, au plecat de supărare. Alții au cerut banii și li s-a dat patru euro pe ora de muncă.”, a mai spus ea.

După 40 de zile de muncă, femeia nu a primit salariul: „Nu ne-au dat decât 100 de euro, în mână, pentru mâncare. În rest, nimic!”

A avut un șoc când a văzut nota de plată! Ce a putut să pățească o femeie care s-a dus la un salon de înfrumusețare din ... Ar putea fi deschise grădinițele particulare după 15 iunie? Monica Anisie, noi precizări despre o eventuală reluare a ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x