Antena Căutare

România are 13 cazuri confirmate de coronavirus. Autorităţile din Capitală iau în calcul închiderea şcolilor

România are deja 13 cazuri de coronavirus! Ultima persoană diagnosticată este un bărbat de 72 de ani din Galaţi, care are şi probleme de sănătate. S-a întors din Lombardia şi a mers cu microbuzul de la aeroport până acasă. Cei care au călătorit cu el sunt căutaţi acum de autorităţi.

Virusul a ajuns şi în Capitală. A fost adus de un bărbat, de 49 de ani, care a vizitat Roma. O veste primită cu îngrijorare de autorităţile din Bucureşti, care iau acum în calcul închiderea şcolilor.

Citește și: Italia închide toată Lombardia din cauza coronavirusului! Carantină în nordul Peninsulei, peste 16 milioane de persoane nu pot ieși din regiune

Bărbatul s-a prezentat vineri la spitalul de boli infecţioase Matei Balş. Medicii l-au testat, dar pentru că nu părea să aibă simptome de coronavirus, l-au trimis acasă cu tratament pentru colită. Echipajul medical care l-a transportat de la spital acasă nu a purtat echipament de protecţie. Asistenta este acum izolată, iar ambulanţierul este.în Bulgaria. Bărbatul a primit ieri vestea că este infectat.

Trei persoane care au fost în preajma bărbatului au fost plasate în carantină, în clădirea pusă la dispoziţie de Pirmăria Capitalei.

Citește și: Primul caz de corornavirus în București. România ajunge la 13 pacienți cu Covid-19

Autoritățile fac apel la cei care au călătorit în microbuz cu bărbatul din Galați

Atenţie, urmează un mesaj important! Este posibil ca bărbatul de 72 de ani din Galaţi, testat pozitiv cu noul coronavirus, să fi infectat alte 17 persoane. Este vorba despre pasagerii care au călătorit cu el într-un microbuz pe ruta Bucureşti - Galaţi, în data de 29 februarie. Cursa a plecat la ora 12.15 minute de pe strada Baldovin Pârcălabul, de lângă complexul IDM Basarab. A fost un microbuz alb, marca IVECO, cu numărul de înmatriculare B 83 ZAD care a circulat pe ruta Bucureşti - Urziceni - Buzău - Brăila - Galaţi.

Autorităţile fac apel la persoanele care ştiu că au mers cu această cursă în data de 29 februarie să rămână izolaţi în case şi să apeleze de urgenţă la numărul de telefon 0744.630.508. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor lua legătura cu ei pentru a începe testele de identificare de identificare a noului coronavirus.

Primarul din Iași, implicat într-un grav accident de circulație. Mihai Chirica a fost transportat la spital... Persoanele care au mers spre Galaţi în microbuzul B 83 ZAD, cu bărbatul bolnav de coronavirus, rugate să se izoleze la d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x