Antena Căutare

Romania, in frunte! Sapte medalii, printre care doua de aur, obtinute de elevii romani la Olimpiada Internationala de Astronomie

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut la Olimpiada Internationala de Astronomie, desfasurata in Lituania, nu mai putin de sapte medalii, din care doua de aur, doua medalii de argint si trei de bronz.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale, in 2013 Romania a obtinut cele mai bune rezultate din istoria participarilor la Olimpiada Internationala de Astronomie.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghis si Tudor Suciu, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Paul Andrei Draghis este laureat cu aur si la editia precedenta a competitiei.

Cele doua medalii de argint au fost adjudecate de Malina Rosca, absolventa a clasei a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Alba Iulia si Andrei Catalin Raduc, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au intrat in posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra-Neamt), Denis Turcu si Sebastian Trifa, ambii elevi in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Din echipa Romaniei a facut parte si Alexandru Calin (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti).

Cele sapte medalii obtinute au asigurat Romaniei locul III in ierarhia neoficiala pe natiuni.

Editia a XVIII-a a Olimpiadei Internationale de Astronomie s-a desfasurat in perioada 6 - 14 septembrie, la Vilnius, Lituania si a reunit peste 160 de concurenti din 20 de tari.

Alexandru Arsinel, transplant cu scandal. O asociatie da in judecata clinica la care a fost operat actorul... Capitala altfel: Expozitie de fotografie "Inspired by Bucharest”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x