Antena Căutare

România, în noul focar de coronavirus al Europei! Resticții drastice în tot mai multe țări

Balcanii sunt noul focar de coronavirus al Europei. Libertatea noastră de mişcare prin Europa începe să aibă limite.

Nu doar România doboară record după record de infectări. Bulgaria a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul epidemiei. Ungaria ia în calcul restricţii pentru străini, în timp ce Austria le-a anunţat deja.

Nu stau liniştiţi nici cei care au plecat în concendiu în Grecia. Elenii vor să-i testeze pe toţi cei trec prin vama lor.

Grecia: Alţi doi români au aflat că au coronavirus şi au fost plasaţi în carantină

Pentru doi români vacanţa s-a întrerupt când abia începuse. AU fost confirmaţi cu confirmaţi cu coronavirus, unul în Thasos, altul în Paralia Katerini.

Ei îşi vor petrece restul sejurului în hoteluri COVID. Sunt în stare bună şi monitorizaţi de medici. Cu trei cazuri confirmate la ei, grecii nu se gîndesc încă să ne impună restricţii ca sârbilor. Dar nici nu ne mai lasă să intrăm la liber în ţară.

Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE

Toţi cei care trec graniţa vor fi testaţi, iar formularul trebuie să fie completat cu 24 de ore înainte de călătorie, nu cu 48 de ore ca până acum.

Bulgaria: Medicii spun că în ţară circulă 35 de tulpini de COVID-19

Bulgaria, o altă ţară în care sute de români sunt deja în vacanţă, bate recordul de infectări de la o zi la alta: 240. Medicii spun că în ţară circulă 35 de tulpini ale noului virus, care infectează mult mai ușor oamenii. Bulgarii poartă însă rar masca de protecţie şi nu respectă distanţarea socială.

Dezarmaţi, oficialii din ţara vecină nu au avut altă soluţie, decât să anunţe reîntoarcerea anumitor restricţii. De mâine, nu se pot ţine petreceri cu mai mult de 30 de persoane, barurile şi cluburile de noapte se închis, iar pe terase se pot ocupa doar la 50% din mese. Şi nu e tot.

Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”

Toate evenimentele sportive colective şi individuale, fie că vrobim de antrenamente sau competiţii, pentru toate grupele de vârstă, se vor desfăşura fără spectatori.

Ungaria se pregătește să impună restricții drastice

Dintre vecini, Ungaria stă până acum cel mai bine. În ultima săptămâna au fost confirmate doar 53 de cazuri noi.

Alertată însă de valul de infectări din Balcani, caută să se pună la adăpost şi a anunţat că ia în calcul impunerea de noi restricţii de călătorie pentru statele în care epidemia a scăpat de sub control.

Oficialii de la Budapesta nu au nominalizat România printre statele care ar putea fi vizate, însă ţara noastră se încadrează şi ea în criteriile luate în calcul- are mult mai multe cazuri active, decât în urmă cu câteva săptămâni.

„Numărul de cazuri va mai crește” Alexandru Rafila anunță măsurile ce trebuie luate pentru a opri explozia de infectări: „În două săptămâni, am putea vedea schimbări”

Românii nu mai pot intra în Austria fără a fi testați

Condiţii ne-a impus deja Austria, după ce numărul de infectări a explodat, dar şi pentru că la noi cei bolnavi nu mai sunt obligaţi să stea în carantină.

De azi, toți cei care călătoresc din România vor putea intra în Austria doar dacă demonstrează cu un test că nu au coronavirus, fie îl fac în ţară, înainte de a pleca, fie vor fi obligaţi să îl facă la graniţă. Nu este clar ce se întâmplă cu cei care sunt deja în vacanţă în Austria.

Serbia: Starea de urgență a scos oamenii în stradă

Pe sârbi, reîntoarcerea unor măsuri de carantină i-a scos în stradă pentru a doua noapte consecutiv.

În ultima săptămână, aproape 2.500 de oameni au fost confirmaţi cu coronavirus, 350 doar ieri.

De azi, întâilnirile în grupuri mai mari de cinci persoane sunt din nou interzise, guvernul se gândeşte însă să renunţe la impunerea unei carantine de weekend, cum anunţase iniţial, pentru a pune capăt violenţelor.

Plafon mărit pentru Programul „Prima casă”. Modificări importante, anunțate de ministrul de Finanţe... Bucureștiul va avea un nou pasaj. De când va fi deschis circulației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x