Antena Căutare

Romania: Salvezi o viata, platesti 10.000 lei amenda!

Un medic din Craiova trebuie sa plateasca 10.000 de lei pentru ca a salvat o viata. I-a prescris unei paciente un medicament fara sa aiba aprobarea scrisa de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Hartia a venit, totusi, la o saptamana dupa eliberarea retetei, dar degeaba.

Nica Robin are 57 de ani si acum ceva vreme a aflat ca este grav bolnava. A facut tratament pentru mult timp si a ajuns chiar si in Capitala, unde a fost operata, dar boala a recidivat.

Intr-un final, a ajuns la Spitalul Filantropia din Craiova. "Nu ma simteam bine, nu puteam respira, nu puteam sa merg, am facut un tratament si acum imi e mai bine", spune pacienta.

Reteta a fost eliberata de medicul Marcel Popescu in noiembrie anul trecut, insa pentru ea avea nevoie de acordul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Acordul a venit insa dupa momentul in care pacienta a inceput sa foloseasca medicatia. Prin urmare, medicul a fost sanctionat si va trebui sa plateasca din bani proprii medicamentul scump, care costa peste 10.000 de lei.

Catalin Voicu: Nu plec din tara!... 67% dintre romani nu vor produse modificate genetic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x