Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Vestea așteptată de români! Cei care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare. Data anunțată de autorități

Românii care vin din străinătate ar urma să scape de cele 14 zile de izolare la domiciliu. Anunțul a fost făcut de Ministrul Economiei, Virgil Popescu, cel care susține că România pare să fie pe drumul cel bun în lupta cu coronavirusul. Urmează o nouă rundă de relaxare din 15 iunie, spune ministrul.

Cei care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare

Hepta

Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult măsurile și să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dezvăluit că din 15 iunie s-ar putea redeschide mall-urile, iar românii care vin din străinătate scapă de măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

Izolarea de 14 zile la revenirea în țară nu va mai fi obligatorie

Virgil Popescu a precizat că din 15 iunie românii care ies din țară vor putea reveni fără să mai fie obligați să stea în carantină sau în autoizolare pentru două săptămâni, lucru valabil și pentru cei care vin din străinătate în România.

"Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică", a explicat ministrul.

Terasele, luate cu asalt de români. Ce reguli trebuie să respectăm când ieșim la restaurant

România ar urma să redeschidă și mall-urile din 15 iunie

Autoritățile vorbesc deja despre următorul val de relaxare. Ministrul Economiei a anunțat că din 15 iunie, cel mai probabil, se vor redeschide mall-urile și magazinele mari.

"Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede", a declarat Virgil Popescu la televiziunea publică.

Recomandari