Antena Căutare

Lovitură grea! Românii rămân fără carne de miel de Paște! Autoritățile au interzis vânzarea

Lovitură cumplită pentru români! Este primul an în care consumatorii nu vor putea cumpăra miei din pieţe, târguri sau direct din portbagajul maşinii! Cu două săptămâni înainte de Paşte, autorităţile au luat o decizie radicală!

Lovitură cumplită pentru români! Este primul an în care consumatorii nu vor putea cumpăra miei din pieţe, târguri sau direct din portbagajul maşinii! Cu două săptămâni înainte de Paşte, autorităţile au luat o decizie radicală!

Cei care nu vor să cumpere carne de miel din magazin au puţine soluţii: fie de la poarta abatorului, fie pe proprie răspundere, de la stână.

S-a interzis vânzarea animalelor vii, de teama pestei porcine.

Pentru Ioan Neculoiu, un crescător de oi din Braşov, înterzicerea târgurilor de miei însemnă falimentul. Mai ales că Paştele e singurul moment din an când românii îşi amintesc să cumpere carne de miel.

Inspectorii sanitar veterinari au înterzis vânzarea animalelor vii în târguri sau pieţe din cauza pestei porcine. Oamenii cred că asta va duce la creşterea preţurilor.

Autorităţile s-au gândit totuşi la o soluție. Vor să deschidă centre de sacrificare temporară în așa fel încât carnea să fie verificată. În Capitală, s-a cerut autorizaţie pentru un singur centru, în zona Apărătorii Patriei.

România este al treilea cel mai mare crescător de ovine din Uniunea Europeană, în jur de 10 milioane de animale. Businessul se bazează predominat pe export, pentru că românii nu sunt obişnuiţi să consume în mod regulat carne de oaie.

Fenomen bizar la Iași! Oamenii s-au speriat când au privit lacul! Ce au găsit în zonă (VIDEO)... România, fabrică de genii! Șase elevi din București au triumfat în fața celor mai briliante minți ale planetei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x