Antena Căutare

Românii vor plăti mai puțin pentru energia electrică. Cu cât se ieftinesc tarifele

Tarifele reglementate practicate de operatorul pieţei de energie electrică, OPCOM, vor scădea în perioada următoare, unele cu mai mult de jumătate, potrivit economica.net.

"ANRE a monitorizat activităţile desfăşurate de operatorul pieţei de energie electrică. Monitorizarea a presupus analiza datelor finale ale anului tarifar 2015 şi ale realizărilor aferente primelor şase luni ale anului 2016.

Rezultatele analizei indică o depăşire a profitului reglementat al operatorului, datorată cu precădere numărului considerabil mai mare al unităţilor tranzacţionate faţă de cele prognozate, dar şi creşterii numărului de participanţi plătitori ai componenţei de administrare din categoria 'participanţi, cu excepţia producătorilor cu Pi (puterea instalată - n. r.) mai mică sau egală cu 1 MW'', se arată în nota explicativă.

Astfel, componenta de administrare a pieţelor centralizate ar urma să scadă de la 12.700 de lei/participant/an/piaţă la 5.500 de lei/participant/an/piaţă.

Revolta din penitenciare ia amploare! Deținuții au aruncat cu sticle în gardieni și au incendiat celulele... Anunț important pentru viitorii studenți! Universitatea București schimbă procesul de înscriere la admitere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x