Antena Căutare

Romii care comit delicte in Franta vor fi repatriati in Romania

Guvernul de la Paris a decis, in urma unei sedinte convocate de presedintele Sarkozy la Palatul Elysee, ca romii care comit delicte in Franta sa fie repatriati in Romania.

Autoritatile franceze au anuntat si ca vor demola jumatate din taberele de nomazi in incercarea de a diminua din problemele cu care se confrunta.
Ministrul francez al internelor a anuntat masurile pe care intentioneaza sa le ia Franta impotriva romilor dupa reuniunea de la Palatul Elysee. Pe langa demolarea a jumatate din taberele de romi, autoritatile de la Paris se gandesc sa ii retrimita pe romi in tarile de origine.

"Vom trece la repatrierea imediata a romilor care au comis delicte sau fraude spre Bulgaria sau Romania, a anuntat ministrul francez de Interne.

Masurile luate de Guvernul de la Paris vin dupa ce, zielele trecute, Secretarul de Stat francez pentru Afaceri Europene a avertizat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen ar putea fi suspendata din cauza problemei

romilor. In plus, oficialul a acuzat guvernul de la Bucuresti ca nu a facut nimic din ce a promis si cheltuieste nejustificat banii dati de Uniunea Europeana.

In replica, de la Bucuresti, premierul Boc a spus ca problema romilor este o obligatie comuna a Romaniei si a celorlalte tari europene, iar aderarea tarii noastre la spatiul Schengen nu va fi afectata.
Intregul scandal a inceput in urma cu aproape doua saptamani. Atunci, un sediu al jandarmeriei a fost atacat si vandalizat dupa ce doi agenti au omorat un tanar rom. In Franta traies aproximativ 15 mii de cetateni de etnie rroma. Numarul lor este in crestere, iar majoritatea provin din Romania.

Plagiat? Udrea a lansat noul brand turistic al Romaniei... Plagiat? Udrea a lansat noul brand turistic al Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x