Antena Căutare

Pepenii românești ajung în piețe mâine! Cum îți dai seama dacă este copt bine

Roşii, galbeni şi portocalii! Pepenii româneşti sunt gata să fie vedetele acestei veri! Astăzi, agricultorii au sărbătorit prima recoltă, una bogată spun ei, deşi nu le-a fost deloc uşor. Ploile dese şi în cantităţi mari au dat bătăi de cap.

Roşii, galbeni şi portocalii! Pepenii româneşti sunt gata să fie vedetele acestei veri! Astăzi, agricultorii au sărbătorit prima recoltă, una bogată spun ei, deşi nu le-a fost deloc uşor. Ploile dese şi în cantităţi mari au dat bătăi de cap. De mâine, însă, românii vor putea să găsească pepene sută la sută românesc atât în pieţe, cât şi în supermarketuri.

”Ăsta este copt, ăsta este crud. El, când ajunge la maturitate, îşi schimbă culoarea, se face un verde mai maturat”, spune Marian Căpriță, agricultor.

Citește și: DIETA CU PEPENE ROȘU! Nu numai că scapi de kilogramele în plus, dar organismul se detoxifică și vei fi energizat o vară întreagă!

Primii pepeni româneşti verzi au coaja subţire şi miezul de un roşu aprins. Nea' Marin are însă toate soiurile. Testăm şi vedeta anului: pepenele cu miez portocaliu.

”Galbenul se recunoaşte prin miros! Ăstia sunt copţi, au un parfum deosebit, miros foarte bine şi cred că gustul e pe măsură!”, spune Marian.

Fructele dulci şi zemoase sunt gata de drum. Vor ajunge în pieţe cu întârziere, din cauza ploilor şi temperaturilor extreme care au afectat culturile.

Pe tarabe, preţurile sunt în funcţie de soi. Pepenele roşu porneşte de la un preţ de doi lei pe kilogram, în vreme ce kilogramul de pepene galben se vinde cu trei lei. Cel portocaliu este şi cel mai scump. 3 lei şi 50 de bani pe kilogram.

Autoritățile, decizie drastică după schela prăbușită în București! Au fost anunțate controale severe... România, între caniculă și ploi torențiale! Meteorologii anunță vijelii puternice și grindină și la începutul săptămânii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x