Antena Căutare

Rugămintea cutremurătoare a unui doctor care are grijă de victimele din Colectiv: "Aş vrea să vă asigur că..."

Ina Petrescu, chirurg plastician, este unul dintre medicii care se luptă de mai bine de o săptămână să salveze vieţile victimelor din Colectiv. Pentru că s-a pus multă presiune pe umerii săi în aceste zile, aceasta a scris un mesaj prin care le cere oamenilor să aibă încredere în specialiştii din spitalele din România.

"Am fost la spital astazi, ca in toate zilele ce au trecut de o vinere incoace. As vrea sa va asigur ca zi de zi luptam pentru viata pacientilor nostri si ca avem la indemana materialele sanitare si medicamentele necesare pentru tratamentul lor. Mi-e greu sa cuprind intr-un singur cuvant cum a fost ultima saptamana: pentru ei si pentru noi, deopotriva. Dar ce pot spune e ca noi, medicii chirurgi, anestezistii, asistentii medicali si infirmierii Spitalului Universitar Bucuresti suntem dedicati unei cauze: aceea de a salva viata victimelor, de a le intoarce cu bine acasa, la familii si prieteni. Stim ca viata si sanatatea lor sunt de mii de ori mai pretioase decat tot ce am putea noi simti.

Multumesc pentru gandurile bune, pentru ceaiul, cafeaua ori gustarile pe care ni le-ati oferit odata cu sustinerea voastra, in tot acest timp. Poate nu v-am spus, dar vorbele voastre ne-au dat putere, mai multa decat ati putea crede.

De aceea, va rog sa aveti in continuare incredere in noi. Facem tot, absolut tot ce pot face medicii pentru viata tinerilor din Colectiv, in acest sistem imperfect care isi arata inca o data fata-i. Specialistii veniti din alte state, cu care ne-am consultat in aceste zile, au confirmat si apreciat deciziile luate si tratamentul pe care l-am aplicat. Le multumesc si lor, impresionata fiind de solidaritatea si altruismul de care au dat dovada in aceste momente grele pentru noi.

Si va mai rog, dati-ne linistea de a-i opera, spala, ingriji, pansa, tapota si masa pe tinerii acestia. E linistea de care avem nevoie pentru a putea continua pe drumul pe care l-am luat de o saptamana incoace - acela de a lupta pentru viata. Va multumesc tuturor", a scris Ina Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi:

Ambasada Marii Britanii la București, mulțumiri pentru medicii români: "Transferul de urgență al celor nouă pacienți a fost coordonat perfect"

Sonny Flame şi Boier Bibescu au lansat "#ÎmiPareRău", o piesă în memoria victimelor din Colectiv! Versurile îţi dau fiori

Noi imagini din seara tragediei! Ultimele minute înaintea dezastrului din clubul Colectiv

Tudor Golu, cel care a realizat videoclipul piesei "The Day We Die", a murit în Marea Britanie... Anunţ important făcut de premierul interimar Sorin Cîmpeanu: Repatrierea celei de-a 48-a victime decedate în urma incend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x