Antena Căutare

Rusalii 2019. Data exactă a sărbatorii și ce semnifică

Rusalii 2019. Data exacta a sarbatorii din calendarul ortodox si ce semnifica. Prima si a doua zi de Rusalii, duminica, 16 iunie, si luni, 17 iunie.

Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh se sărbătoresc anual la cincizeci de zile după Învierea Domnului. Anul acesta, Rusaliile sau sărbătoarea Cincizecimii pica duminică, pe data de 16 iunie 2019. În Vechiul Testament, se anunța Pogorârea Duhului Sfânt cu denumiea de „capătul sărbătorilor”, indicând evenimentul care va încheia istoria mântuirii. A doua zi, creștinii sărbătoresc Lunea Rusaliilor sau Sfânta Treime.

Duhul Sfânt s-a pogorât asupra mulțimii „în chip de limbi de foc”, iar Sfinții Apostoli au primit Duh Sfânt, astfel începând să vorbească toate limbile pământului și reușind să se înțeleagă între ei. Sfântul Apostol Pavel a vorbit în fața mulțimii, făcând astfel 3.000 de oameni să se convertească la creștinism. Se consideră că în acel moment a fost întemeierea Bisericii Creștine.

Pe 28 mai, Biserica Ortodoxă sărbătorește Lunea Rusaliilor prâznuit fiind Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi sau, cum găsim scris în calendarele românești, Sfânta Treime. Sfântul Duh este sărbătorit sub această denumire în calendar deoarece la sinodul II ecumenic a fost respinsă învățătura lui Macedoinie care susținea că Sfântul Duh este o creatură, astfel s-a hotărât că acesta „purcede din Tată și este împreună cu Tatăl și cu Fiul închinat și mărit”, formând Sfânta Treime.

Fiind una dintre cele mai vechi și mai importante sărbători are creștinătății, Rusaliile sunt prăznuite încă din vremea Sfinților Apostoli, iar în zilele noastre duminica și Lumea Rusaliilor sunt libere de la stat.

Unde se duc banii din "cornul și laptele". Sute de kilograme de cornuri pentru elevi, găsite aruncate pe malul... Și-a dat viața pentru ele! Bogdan, un puști de 17 ani, a murit salvându-și surorile de la înec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x