Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România. Dacă în minivacanța de Rusalii te-ai gândit să îți petreci timpul vizitând câteva locuri minunate din România, noi ne-am gândit să îti arătăm cele mai frumoase castele ale țării noastre.
1 Castelul Corvinilor
Este unul dintre cele mai apreciate caste ale Europei, numit și Castelul Huniazilor, acesta este situate în municipiul Hunedoara, în partea sud-vestică a Transilvaniei. Pentru pasionații arhitecturilor Evului Mediu, această constructive este unică în România.
În 1440, Ioan de Hunedoara începe transformarea unei vechi cetăți într-o construchie mare și grandioasă, care secole la rând a fost completată și restaurată ajungând la forma pe care o putem vedea astăzi, ultima lucrare de restaurare realizându-se în secolul XIX.
2 Castelul Peleș
Castelul Peleș este situate în Sinaia, pe Valea Prahovei , la aproximativ 44 km de Brașov și 122 km de București. Acest palat a fost construit între 1873 și 1914 pentru a servi ca reședință de vară regelui Carol I al României. După lovitura de stat de la 30 decembrie 1947, Castelul Peleș a fost naționalizat, iar în 1953 acesta a devenit muzeu. De precizat este că el putea fi vizitat încă de pe vremea lui Carol I.
3 Castelul Bran
Situat la 30 de km de Brașov, în Pasul Bran-Rucăr, Castelul Bran este un monument istoric și architectural care inițial a servit ca cetate militară de apărare, suferind numeroase modificări și fiind transformată în 1920 în reședință regală, odată cu intrarea în propietatea Reginei Maria. În prezent acesta aparține familiei de Habsburg, statul român păstrând administrarea acestuia.
Castelul Bran este un muzeu de patru etaje unde putem vedea: colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana
4 Castelul Karolyi
Castelul Karolyi se află în orașul Carei, Satu Mare. Aici au loc diverse manifestări culturale, expoziții (trei dintre ele sunt periodice),concerte , iar în acest loc se oficiază frecvent căsătorii. Castelul face parte dintr-un ansamblu „Ansamblul castelului Karolyi” împreună cu Parcul dendralogic. Construcția este realizată între anii 1892-1894, opera a arhitectului Arthur Meinig, iar în prezent se află în restaurare.
5 Castelul Sturdza
Castelul Sturdza din Miclăușeni, județul Iași, la 20 de km de Roman, este o construțăie aparte care nu ne mai duce cu gândul la dragoni și fortărețe, ci ne trimite în perioada româneacă a anilor 1900. Construcția a fost ridicată la începutul secolului XX de una dintre cele mai bogate familii românești, familia Sturdza. În prezent, Castelul Sturdza se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei, inclus fiind în lista monumentelor istorice din Iași din anul 2015 ca parte a ansablului Mănăstirea Miclăușeni, alături de Biserica „Sf. Voievozi”, „Buna Vestire” și Parcul de lângă.
Indiferet de locațiile alese din recomandările noastre, minivacanța de Rusalii va fi una de neuitat, plină de amintiri fascinante și poze pe măsură.