Antena Căutare

S-au rasculat impotriva preotului pentru ca le cere taxe prea mari

In pragul Craciunului, oamenii dintr-o comuna din Tulcea au transformat biserica in teren de lupta. N-au ajuns sa-si imparta pumni, dar si-au aruncat vorbe grele, chiar in fata altarului. De-o parte erau sustinatorii parohului care slujeste acolo de 13 ani, iar de cealalta parte cei care nu mai vor sa-l vada pe slujitorul Domnului. Acesta le cere prea multi bani si in plus ar avea si o amanta, spun oamenii furiosi

“Cu atatea taxe si cu atatea dusmanii, sa ne lase! Sa-si ia amanta si sa plece!, spune un barbat. Si nu a fost singurul care a cerut ca parohul sa plece din comuna. Zeci de localnici vor acelasi lucru. Satui sa mai astepte ca superiorii preotului sa ia o decizie, oamenii s-au adunat in curtea bisericii, hotarati sa nu-l mai lase pe parinte sa intre in Casa Domnului. Acolo s-au intalnit insa cu cativa sustinatori ai parohului si a inceput scandalul.

Oamenii il acuza pe preot ca le cere 200 de lei ca sa-i inmormanteze pe cei dragi, dar le da chitanta doar pentru 50 de lei. Si nu ar fi singurul serviciu pentru care sunt suprataxati: pentu o pomana scot din buzunar 60 de lei, iar pentru un botez, 200 de lei.

Dupa ce a ascultat ce au avut de spus ambele tabere, protopopul de la Babadag, trimis sa linisteasca apele in comuna, i-a poftit pe oameni in biserica, la slujba. La finalul terminat liturghiei insa enoriasii s-au luat iar la cearta.

Pana cand se vor face cercetari si se va lua o decizie preotul va putea sluji in continuare. Acesta a refuzat sa comenteze acuzatiile ce i se aduc.

EXCLUSIV! Oh, brad scump! Vanzatorii tin cu dintii de preturi... Pregatiti pentru Craciun: usile s-au deschis pentru colindatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x