Antena Căutare

S-a votat! Bucureştenii au, de astăzi, o nouă obligaţie. Ce sancţiuni îi aşteaptă pe cei care nu vor respecta legea

Bucureştenii care nu îşi repară faţadele caselor nu vor mai scăpa nepedepsiţi. Consilierii Generali ai Capitalei au votat regulamentul după care se vor face aceste intervenţii. Ce riscă cei care nu vor respecta legea.

Bucureştenii care nu îşi repară faţadele caselor nu vor mai scăpa nepedepsiţi. Consilierii Generali ai Capitalei au votat regulamentul după care se vor face aceste intervenţii. Ce riscă cei care nu vor respecta legea.

Consilierii Generali au votat în şedinţa de astăzi, un proiect propus de Primarul General, Gabriela Firea, care vizează "aprobarea Regulamentului de Intervenție cu privire la reabilitarea fațadelor pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor în Municipiul București"

Primarul General a explicat că proprietarul are obligația de reabilitare a bunului său, acesta trebuie să realizeze aceste lucrări din proprie inițiativă, atunci când nivelul de degradare a clădirii o impune. Obligația Primăriei este de a monitoriza acest tip de lucrări, de a-i notifica pe cei care întârzie să-și îndeplinească obligația de proprietar, inclusiv de a stabili zonele prioritare de intervenție, în cadrul unor programe anuale.

În București, zonele prioritare de intervenție au fost stabilite încă din anul 2000: bulevardele Brătianu, Regina Elisabeta, Mihail Kogălniceanu, Lascăr Catargiu, Carol I și Calea Victoriei.

Lucrările de reabilitare se fac pe cheltuiala proprie a deținătorilor, însă există o serie de facilități prevăzute în Regulament:

Pentru zonele declarate prioritare, cheltuielile pot fi preluate de primării fie ca măsură socială, pentru proprietarii cu venituri nete lunare pe membru de familie sub câștigul salarial mediu net pe economie, fie sub formă de co-finanțare, pentru clădirile monument-istoric. Cazurile sunt detaliate în regulament.

Alte facilități: nu se achită cota de 0,7% și 0,1% către ISC, cota de 0,5% către Casa Socială a Constructorului, certificatul de urbanism și autorizația de contruire se acordă în regim de urgență, avizul tehnic prealabil al arhitectului șef se emite cu titlu gratuit.

Proprietarul va executa lucrările de intervenție în termen de 12 luni de la primirea notificării în acest sens, cu posibilitatea de prelungire cu încă 6 până la 12 luni, în anumite condiții prevăzute în Regulament.

Caz REVOLTĂTOR: O mamă cu trei copii a fost obligată să se prostitueze chiar de iubitul ei... ATENŢIE, scene şocante! ACCIDENT mortal, surprins pe camerele de supraveghere. Un copil de 16 ani a fost SPULBERAT de un...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x