Antena Căutare

Salarii mai mari pentru o anumită categorie de români de la 1 iunie 2024. Ce anunță Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că, începând cu 1 iunie 2024, anumiți români vor beneficia de o creștere salarială. Iată cine se încadrează.

colaj marcel ciolacu vorbind la guvern și monede care arată un grafic de creștere salarială Galerie
De la 1 iunie 2024 vor crește salariile pentru unii români | Shutterstock, Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a promis creșteri salariale pentru o anumită categorie de salariați. Acest anunț a fost însoțit și de alte vești bune.

Salarii mai mari pentru o anumită categorie de români de la 1 iunie 2024. Ce anunță Marcel Ciolacu

Premierul a anunțat că salariile vor fi majorate cu 10% pentru bugetarii cu venituri mici. Creșterea salarială se va realiza în două tranșe, în luna iunie și în luna septembrie.

Citește și: Câți bani câștigă un polițist local. Salariul este mai mare decât al unui medic

Articolul continuă după reclamă

„A fost pusă în transparenţă. Este o cerinţă europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit unei surse.

Bugetarii care vor beneficia de această măsură sunt cei din insstituțiile de cultură, Oficiul Național al Registrului Comerțului, diplomație, apărare, primării și instituții finanțate din venituri proprii ale Guvernului și Parlamentului.

Citește și: Cât câștigă o manichiuristă din București într-o zi. Suma i-a surprins pe mulți: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării”

„Nivelul salariului de bază pentru personalul cuprins în anexele nr. III, IV, VII, VIII, precum și în capitolul VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024”, este specificat în ordonanța de urgență.

Citește și: Ce salariu primește un medic în Irlanda VS. un medic în România. Un român stabilit în această țară și-a făcut public venitul

Cu toate acestea, angajații din administrația locală vor primi o majorare de 10% încă din luna iunie:

„Prin derogare de la prevederile art. 11 alin. (4) și art.16 alin. (21 ) din Legeacadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale <<Administraţie>> din aparatul de specialitate al primarului și din instituţiile şi serviciile publice de interes local corespunzătoare Anexei nr.IX, lit.C, pozițiile 21 – 28, pot beneficia, începând cu luna iunie 2024, de majorarea salariului de bază cu până la 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”, este specificat în proiectul legii.

Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 3.000 de euro pe lună. Angajatorii caută români muncitori

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că deocamdată nu vor exista majorări suplimentare pentru angajații din muzee sau din biblioteci:

„În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite. Ea este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României – ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe – este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată”, susține acesta.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că, în urma unui consult oftalmologic, tuturor acestor angajați li se vor deconta ochelarii, în limita a 500 de lei.

Citește și: Pescobar caută înlocuitor pentru Larisa Popa la Taverna Racilor. Ce salariu generos oferă

„Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem… ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 de lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari”, a mai adăugat Prim-ministrul.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero... Rezultate Loto azi, 23 mai 2024. Report în valoare de peste 4,96 milioane de lei după extragerile de joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x