Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Cadou de Crăciun” pentru medici: venituri mai mici, sporuri tăiate! Sindicaliștii anunță proteste, după anunțul făcut de Guvern

Medicii și salariații din Sănătate s-ar putea trezi cu un „cadou de Crăciun” din partea Guvernului. Veniturile lor ar putea fi tăiate drastic, potrivit proiectului de act normativ anunțat de șeful Cancelariei premierului.

Medicii ar putea pierde din sporuri

„Federația „Solidaritate Sanitară” se opune intenției Guvernului de a reduce valoare netă a sporului de condiții periculoase și vătămătoare pentru salariații din Sănătate. "În cazul în care proiectul va trece, vor fi declanșate proteste”, avertizează sindicaliștii.

Reacția sindicaliștilor din Sănătate vine în urma declarațiilor date miercuri de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Acesta a anunțat că sporul pentru condiţii vătămătoare şi periculoase va fi acelaşi pentru toţi angajaţii din sistemul public.

„De asemenea, a fost regândit modul de alocare a sporului pentru condiţii periculoase şi condiţii vătămătoare, personalul salarizat poate primi un spor de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară”, a spus Ionel Dancă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

Ca răspuns, Federația „Solidaritate Sanitară” a transmis următoarele:

„Luând act de declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a reduce sporul pentru condiții periculoase și vătămătoare, Federația „Solidaritate Sanitară” se opune unei astfel de intenții în cazul în care ar fi aplicabilă și salariaților din sănătate, aceasta conducând la reducerea valorii nete a sporului de condiții periculoase și vătămătoare.

Constatăm, din nou, lipsa de interes a guvernului pentru dialog social atunci când se pun în discuție drepturile salariaților din sistemul sanitar, măsurile nefiind discutate cu Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România, federație reprezentativă la nivel de sector sanitar.

La momentul remiterii prezentului comunicat nu avem nicio informație referitoare la draftul proiectului de act normativ, însă dacă se intenționează modificarea Regulamentului de sporuri aplicabil salariaților din domeniul Sănătății vom demara procedurile interne de declanșare a protestelor.

„De când s-au mărit salariile aiurea, nu mai vor să muncească”- Medicii din provincie nu se mai ating de cazurile grave! Practica ucigașă a fost dezvăluită, chiar din interiorul sistemului

În condițiile transpunerii acestui ”cadou de Crăciun” într-un act normativ, măsura riscă să dea naștere unui conflict colectiv de muncă colectiv la nivelul întregului sector sanitar public, în cazul în care se va răsfrânge și asupra salariaților din sănătate.

Biroul de presă”

Recomandari