Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Sâmbătă spre duminică trecem la ORA DE VARĂ! Ce trebuie să știi

Ora de vara in Romania: nu uitati sa va dati ceasurile inainte.

Sâmbătă spre duminică România trece la ora de vară. În noaptea de 24 spre 25 martie trece la ora de vară, astfel vom da ceasurile înainte cu o oră. Astfel, ora 03.00 va deveni ora 04.00.

Ora de Vară a fost introdusă în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni legate strict de acest conflict. Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au introdus acest sistem, începând cu 30 aprilie 1916, în scopul economisirii rezervelor de cărbune necesare producției de război.

Puterile Antantei au adoptat această reglementare un an mai târziu, în 1917. Acest fapt a făcut ca și România să adopte pentru prima dată ora de vară în 1917. După Război, multe ţări au renunţat însă la această practică, revenind la ora normală, de iarnă.

România a reintrodus ora de vară în anul 1979, iar o reglementare europeană unitară în acest sens a fost luată în 1981, în sensul armonizării datelor şi orelor la care să se facă această trecere. De atunci s-a luat decizia ca trecerea la ora de vară să fie făcută în ultima duminică a lunii martie.

Ora de vară 2018 presupune că... vom dormi mai puțin. Măsura a fost luată pentru a beneficia cât mai mult de lumina naturală. Nu uitați să vă potriviți ceasurile, sâmbătă 24 martie, spre duminică 25 martie.

Recomandari