Antena Căutare

Săpunul te apără cel mai bine împotriva coronavirus! „E aur curat pentru sănătate!” Ce au descoperit experții despre soluțiile pe bază de clor și alcool

Pe fondul panicii legate de pandemia de coronavirus, se pare că oamenii au uitat că apa și săpunul sunt cea mai bună apărare a noastră împotriva bolilor.

Săpunul te apără cel mai bine împotriva coronavirus! „E aur curat pentru sănătate!” Ce au descoperit experții despre soluțiile pe bază de clor și alcool
Săpunul e aur curat pentru sănătate! | Pixabay

Mulți au luat cu asalt farmaciile căutând să se aprovizioneze cu produse de dezinfectare a mâinilor iar, într-un timp record, toate stocurile de produse pe bază de alcool ori clor au scăzut dramatic.

Asta în condițiile în care, spun specialiștii, săpunul este cea mai bună apărare pe care o avem.

Citește și: Cum să îți cureți corect telefonul mobil

"Actul umil de spălare pe mâini cu apă și săpun, urmat de uscarea cu un prosop curat este standardul de aur", a declarat pentru Insider Elizabeth Scott, expertă în igiena locuinței și a comunității și profesor la Universitatea Simmons.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Săpunul descompune agenții patogeni, distrugând stratul de grăsime care îl înconjoară și diminuându-i capacitatea de infectare.

Citește și: El e omul care, acum 170 de ani, ne-a învățat să ne spălăm pe mâini!

”Totodată, săpunul conține substanțe asemanatoare grăsimilor cunoscute sub numele de amfifile, care sunt similare cu lipidele din plicul virusului. Aceste amfifile concurează cu lipidele din plicul virusului și dezactivează virusul”, a mai spus Elizabeth Scott.

Aceasta recomandă folosirea gelurilor dezinfectante și a altor soluții pe bază de alcool sau clor doar în locurile publice, unde nu avem acces la apă și săpun. Principalul motiv ar fi acela că ele sunt extrem de iritante pentru piele și, folosite timp îndelungat, distrug bariera epidermică de la nivelul mâinilor expunându-ne unui risc ridicat de infecții.

Procurorii fac cercetări după ce un bărbat s-a prezentat de două ori la UPU Piatra Neamţ, fără a fi testat pentru corona... Gigi Becali: Vom merge de Paște la biserică. Va face Domnul o minune!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x