Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru creștini! Toată lumea trebuie să afle ce se prăznuiește pe 18 ianuarie

Pe 18 ianuarie are loc o sărbătoare importantă pentru creștini. Atunci sunt pomeniți sfinții care și-au dedicat viața pentru apărarea credinței în Mântuitor.

Pe 18 ianuarie are loc o sărbătoare importantă pentru creștini. Atunci sunt pomeniți sfinții care și-au dedicat viața pentru apărarea credinței în Mântuitor.

Este vorba despre Sfinții Atanasie cel Mare și Chiril, apărătorii adevărului despre Hristos

Sfantul Atanasie cel Mare(295-373) a fost unul dintre cei mai de seama episcopi care au condus Biserica crestina din Alexandria.

Sfântul Atanasie cel Mare a fost cel de-al 20-lea episcop al Alexandriei şi rămâne unul dintre cei mai mari teologi ai creştinătăţii. Născut în 296, el este numit“campion al ortodoxiei” în lupta sa de o viaţă împotriva arianismului.

Această erezie, propagată de un preot din Alexandria pe nume Arie, a pus la îndoială dumnezeirea Mântuitorului Hristos, spunând că Acesta a fost creat, deci este inferior Tatălui. Arianismul a fost condamnat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea şi de Sinodul al II-lea de la Constantinopol. Atanasie a fost exilat de cinci ori pentru apărarea credinţei în dumnezeirea lui Hristos. În timpul vieţii sale s-a bucurat de 10 ani de relativă pace – atunci a scris multe dintre operele sale şi a propovăduit credinţa cea adeăvărată în eparhia sa. Lucrările sale sunt polemice, împotriva diferitelor aspecte ale arianismului.

Sărbătoare importantă pentru creștini. Sfântul Chiril a fost şi el Arhiepiscop al Alexandriei şi a trecut în veşnicie în 444. El este campionul luptei împotriva ereziei lui Nestorie. Această erezie propovăduia că umanitatea lui Hristos nu a fost deplină. La Sinodul de la Efes (431) Sfântul Chiril şi întreaga Biserică au condamnat nestorianismul, proclamând că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu (Theotokos), fiind mama unică a lui Hristos cel unic, Dumnezeu şi Om.

Sfântul Chiril a fost şi întemniţat pentru trei luni şi depus din tronul patriarhal. El este numit “stâlp al ortodoxiei” şi “pecete a tuturor Părinţilor Bisericii”. Retorica sa polemică de o mare profunzime teologică este un exemplu pentru teologia bizantină.

Zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu rămân azi, temporar, fără curent electric. STRĂZILE AFECTATE... Revoltător. Cum a murit un copil de doi ani în România anului 2018. A fost dus la terapie intensivă și apoi......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x