Antena Căutare

SCANDAL MONSTRU la granița cu Republica Moldova. Românilor nu li s-a permis trecerea: „Suntem cetățeni ai României! Cerem asistență consulară. Intrăm în greva foamei pentru că ni s-au încălcat drepturile!”

Aproximativ 35 de români au rămas blocați la granița cu Republica Moldova. Aceștia au fost opriți de polițiștii de frontieră din țara vecină, pe motiv că au perturbat ordinea publică. Românii mergeau la Chișinău pentru a participa la Marșul pentru Unire.

Aproximativ 35 de români au rămas blocați la granița cu Republica Moldova. Aceștia au fost opriți de polițiștii de frontieră din țara vecină, pe motiv că au perturbat ordinea publică. Românii mergeau la Chișinău pentru a participa la Marșul pentru Unire.

Potrivit unei informări a MAE transmise marţi, din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august în punctul de trecere a frontierei Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească a punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existenţa unui grup de cetăţeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi cu privire la comunicatul de presă transmis de Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. Conform precizărilor instituţiei menţionate, "cetăţenilor români, care fac parte din Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorşi la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere. Menţionăm că aceasta a fost o decizie a autorităţilor Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chişinău urmăreşte ca în dialogul cu autorităţile din Republica Moldova drepturile cetăţenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat şi obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova", menţionează MAE.

E oficial! Mii de români vor primi bani mai repede! Anunțul de ultimă oră făcut de ministru: ”Și-a dat acceptul!”... Se strică vremea! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de meteorologi! Județele în care e COD PORTOCALIU DE ploi torențiale și v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x