Antena Căutare

Scandal transmis live, pe Facebook, de la racla cu moaștele Sfintei Parascheva: „Nu puneţi plasele pe cuvioasă!”

În direct pe Facebook, de la racla cu moaşte! Pare noua tradiţie, la cel mai mare pelerinaj din ţară. În timp ce se închină la racla Sfintei Parascheva, mulţi credincioşi împărtăşesc momentul cu prietenii virtuali.

În direct pe Facebook, de la racla cu moaşte! Pare noua tradiţie, la cel mai mare pelerinaj din ţară. În timp ce se închină la racla Sfintei Parascheva, mulţi credincioşi împărtăşesc momentul cu prietenii virtuali.

După 17 ore de stat la coadă vine şi momentul culminant al pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva. Apropierea de raclă. În epoca tehnologiei, bucuria momentului poate fi împărtăşită instantaneu cu cei rămaşi departe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar şi după închinarea la sfântă, pelerinii mai zăbovesc pentru a transmite în direct momentele înălţătoare de la Iaşi.

În orice moment ai număra, la cozile din Iaşi sunt cel puţin 40.000 de persoane. De la un capăt la altul, drumul poate dura şi o zi. Live-ul pe telefon a devenit şi o soluţie pentru ca prietenii din faţă să comunice cu cei de la capătul cozii.

Momentul închinării la moaşte nu este mereu unul senin. Conflictele pornesc şi de la faptul că mulţi pelerini zăbovesc prea mult în dreptul raclei, ca să atingă diferite lucruri de ea. Tradiţia este veche, dar a evoluat în timp.

Hramul Sfintei Parascheva se sărbătoreşte pe 14 octombrie, când la Iaşi este aşteptat cel mai mare val de pelerini.

Un poliţist s-a împuşcat cu arma din dotare într-un apartament din Caracal; bărbatul se transferase doar de o lună de la... Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Parchetul Militar Timişoara încep investigaţii şi săpături la Cara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x