“De ce este carnea?” O intrebare la care vom avea un raspuns sigur saptamana aceasta. Cert este ca marfa nu era stricata, asa ca singurul motiv pentru care ar fi ajuns in lac ar putea fi provenienta ei. Cu doar cateva zile in urma, autoritatile au descoperit intr-un depozit din Ilfov peste 100 de kilograme de carne de cal, etichetata drept carne de vita.
Carne care mergea la tocat si se baga in mezeluri, fara doar si poate. “Va intra in laboratorul sanitar-veterinar si va continua expertiza, cu cantarire, prelevare de probe, cu determinarea de specie”, a declarat Nicolae Pivariu, directorul DSSA Cluj.
Angajatii Directiei Sanitar-Veterinare au strans carnea in pungi pentru a o analiza in laborator. Vor incerca sa descopere de la ce abator provine. “Este inadmisibil ca in acest moment Directia Sanitar-Veterinara sa bajbaie atat de mult”, este de parere Gheorghe Vuscan, prefectul judetului Cluj.
Alerta este maxima dupa ce, in ultimele zile, s-a luat mult in discutie etichetarea carnii de cal, in loc de vita. Daca ar fi fost descoperita mai tarziu, carnea din Tarnita ar fi putut pune in pericol siguranta cetatenilor din Cluj-Napoca. Lacul este principala sursa de apa a orasului.
Pe baza informatiilor de pana acum, privind aspectul carnii, structura fibrei, aspectul grasimii si consistenta acesteia, cei de la DSP au ajuns la concluzia ca este vorba de carne de cal.