Antena Căutare

Scandalul din Secuime s-a mutat pe Internet: "M-am rătăcit la Odorheiu Secuiesc. Am cerut unei doamne indicaţii în limba română, iar ea îmi răspundea în maghiară"

„Am trecut acum câţiva ani prin zona aia cu maşina şi m-am rătăcit. Am cerut unei doamne indicaţii în limba română, iar ea îmi răspundea în maghiară, nimic înjurături,ci doar îmi răspundea în altă limba. Norocul nostru a fost că o rudă din maşină lucrase mult prin Ungaria şi înţelegea cât de cât limba”, a fost comentariul unui alt român la clipul viral care a produs revoltă printre români, adâncind parcă şi mai mult fanta între români şi unguri.

„Am trecut acum câţiva ani prin zona aia cu maşina şi m-am rătăcit. Am cerut unei doamne indicaţii în limba română, iar ea îmi răspundea în maghiară, nimic înjurături,ci doar îmi răspundea în altă limba. Norocul nostru a fost că o rudă din maşină lucrase mult prin Ungaria şi înţelegea cât de cât limba”, a fost comentariul unui alt român la clipul viral care a produs revoltă printre români, adâncind parcă şi mai mult fanta între români şi unguri.

De la un experiment de la ziua limbii române, sunt anchete la un hipermarket din Harghita. Un blogger a vrut să vadă cum e servit dacă vorbeşte în limba română în secuime. Şi a înregistrat momentul în care nu reuşeşte să se înţeleagă. cu vânzătoarea.

În Odorheiu-Secuiesc, un român a vrut să verifice „o legendă urbană” : să ceară o porție de mici în Limba Română de la o vânzătoare de etnie maghiară de la unul dintre ele mai cunoscute hypermarketuri care activează în țara noastră. Și să vadă dacă va fi sau nu servit.

Cu zece lei și o foame de lup, clientul român... a rămas cu buza umflată. „Greșeala” a fost aceea de a cere o porție de mici în limba țării în care locuiește: Limba Română. Alți clienți i-au explicat că necesar să vorbească maghiara în Ținutul Secuiesc.

Românul a plecat flămând și cu un gust amar din Ținutul Secuiesc

„Dar de ce să știu ungurește? Pentru că sunt la Odorheiu Secuiesc?”, s-a întrebat românul. De la o simplă cerere s-a ajuns la o adevărată polemică interculturală.

Mesajul unui român care a ajuns într-un spital de provincie, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni, a stârnit reac... Vom avea vreme de vară în plină toamnă! PROGNOZA METEO pe trei luni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x