Antena Căutare

Schimbarea momentului pentru șoferi! Cum poți obține mai ușor permisul?

Vești importante pentru șoferii români! Se schimbă legea după ce Senatul a adoptat recent un proiect de lege. Dacă acesta va trece și de Camera Deputaților, atunci șoferii trebuie să știe care sunt noile reguli.

Schimbarea momentului pentru șoferi! Cum poți obține mai ușor permisul? Galerie
Schimbarea momentului pentru șoferi! Cum poți obține mai ușor permisul?

Noua lege prevede modificarea ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, conform textului de lege, șoferii care dețin deja un permis de categoria B vor putea obține mult mai ușor și permisul din categoria A1.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, șoferii trebuie să îndeplinească niște condiții:

  • -trebuie să ai vârsta minimă de 24 ani
  • -să deţineți permis categoria B de cel puţin 2 ani
  • -trebuie să fi parcurs un curs practic obligatoriu pe motocicletă categoria A1 de 10 ore

Schimbarea momentului pentru șoferi! Cum poți obține mai ușor permisul?

Schimbarea momentului pentru șoferi! Cum poți obține mai ușor permisul?

Cum poți obține mai ușor permisul pentru categoria A1

„(...) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg (categoria A1), cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minima de 24 de ani împliniţi si permisul categoria B obţinut cu cel puţin doi ani în urmă”, se arată în lege.

Schimbarea intră în vigoare odată ce proiectul va di adoptat și de Camera Deputaților și mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

În România, permisul de categoria A1 este valabil pentru: motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg; tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW.

Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile doar pentru triciclurile cu motor având o putere de peste 15 kW, cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta de 21 de ani împliniți.

În general, însă, permisul categoria A1 poate fi obținut doar prin următoarele căi: de la vârsta de 16 ani, dacă este susținut un examen dedicat (parte practică și parte teoretică); posesia de permis categoria A sau A2, care includ și categoria A1.

Sursa: capital.ro, alba24.ro

AFM a publicat listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programului Rabla Plus... Ce trebuie să știi când ai nevoie de fișă permis auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x