Antena Căutare

Vești proaste pentru românii care vor să-și cumpere case! Schimbări pe piața imobiliară - VIDEO

Românii cu venituri mici se grăbesc să îşi cumpere o casă, deoarece de la anul, nu se vor mai încadra la un credit mare, din cauza limitelor impuse de Banca Naţională.

Românii cu venituri mici se grăbesc să îşi cumpere o casă, deoarece de la anul, nu se vor mai încadra la un credit mare, din cauza limitelor impuse de Banca Naţională. De cealaltă parte, dezvoltatorii simt pericolul şi nu mai măresc preţurile ca până acum. Deja se gândesc să construiască şi apartamente mai mici, care să se adapteze cererii de anul viitor.

Românii care vor o locuinţă, dar nu au venituri mari, se grăbesc să caute oferte acum, pe final de an. Din 2019, Banca Naţională a decis să impună un grad de îndatorare de maximum 40% din venitul net. Asta înseamnă că mulţi fie vor rămâne în chirie, fie se vor muta într-o locuinţă mai mică şi mai ieftină. Aceşti tineri, de exemplu, sunt în căutarea unui apartament de două camere, care să nu îi coste mai mult de 50 de mii de euro.

Preţurile astăzi, în marile oraşe şi în România, în general, sunt supraevaluate cu cel puţin 25-30%. Oraşele Braşov şi Cluj-Napoca au fost campioanele ultimelor 12 luni în ceea ce priveşte scumpirile.

Datele arată şi că în Bucureşti preţurile au crescut în cel mai slab ritm din toată ţara. Dar tot ating aproape 1.300 de euro pe metrul pătrat în zonele bune. Potrivit unor voci din piaţă, locuinţele s-ar putea ieftini şi cu 15-30 la sută în 2019. Iar dezvoltatorii se pregătesc pentru un nou trend.

Mai multe detalii, precum și explicațiile și recomandările unor specialiști, sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Fiica unui om de afaceri, găsită moartă, în casă! Tânăra avea 32 de ani și urma să se căsătorească... Black Friday 2018 eMAG. Reducerile iau startul de dimineață, de la ......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x