Live acumChefi la cuţite
Prime Time 20:30Chefi la cuţite

Școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie. Ministrul Educației vrea ca toți elevii să poată urma cursurile online, până în toamnă

Ministrului Educaţiei, Monica Anisie, susține că se teme că virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise. Anisie vrea ca până în toamnă să digitalizeze complet învățământul românesc, pentru ca toți elevii să poată urma cursuri online.

Ce n-am făcut ani la rând, facem până la toamnă! Digitalizăm învăţământul românesc. Este promisiunea ministrului Educaţiei care se teme ca virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise.

Citește și: Raed Arafat, despre noi restricții. Ce se va întâmpla cu restaurantele în vară, cu locurile de muncă și cu firmele

Ministrul Educației susține că până la toamnă toți elevii vor putea urma cursuri online

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Observator, Monica Anisie îşi asumă că toţi elevii vor putea urma cursuri online.

"Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză", a declarat Anisie.

Citește și: Premieră pentru elevii care dau BACUL! Bacalaureatul începe cu 22 iunie direct cu probele scrise

Lecții filmate pentru elevi la toate materiile

Ministrul Educației spune că și-a luat angajamentul ca "până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie" și are de gând să pregătească lecții filmate pentru elevi.

"Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările", a mai spus Ministrul Educației.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro