Ce se întâmplă cu restaurantele în vară și care sunt condițiile pentru a te duce la muncă
„Sunt multe măsuri care trebuie luate. Sunt unele urgente și unele care mai pot aștepta. Se discută care sunt prioritățile, riscurile minime și lucrurile necesare. Dacă restaurantele se deschid vara, e de preferat să se deschidă restaurantele care au locuri afară. La locul de muncă nu mai intri dacă ești răcit.
Termometrele ar trebui să fie obligatorii la intrarea în orice spațiu public. Oricine care vrea să se proteje în viitor și să protejeze firma lui trebuie să aibă astfel de control.
Nu cred că vom ajunge la nivel internațional să avem un pașaport care arată că ai făcut un test și iese negativ la coronavirus. Acest rezultat era în momentul în care te-ai testat. Nu are nicio valoare așa. Nu poți urca în avion dacă ai simptome și nu te poți duce nicăieri dacă ai simptome”, a spus Arafat la Antena 3.
Măsurile vor fi relaxate gradual
„Se face o analiză asupra riscului, se face o balanță între ce măsură se ia ce impact poate să aibă, se așteaptă două săptămâni, să vedem cum evoluează impactul măsurii respective și după care se iau alte măsuri”, a explicat el.
„Va trebui încet-încet să conviețuim cu acest virus și vom vedea care va fi comportamentul virusului în perioada verii, când temperaturile vor fi ridicate, dacă scade sau nu transmiterea, sperăm că da.
1 Mai se sărbătoreşte în casă. Cum arată acum drumurile spre mare şi munte
Dar vom vedea acest lucru la momentul respectiv în viață reală, să vedem rezultatele, că nu mai avem multe cazuri, și să ne pregătim pentru un eventual val doi în toamnă”, a spus şeful DSU.
Viorel Cataramă are simptome de Covid-19! S-a infectat voit: "Sper să nu pățesc nimic. Mi-a crescut temperatura, am... E de plâns! Micul dejun al unui pacient bolnav de Covid în România. Se alocă 15 lei pe zi, per pacient...