Antena Căutare

Școlile ar trebui să rămână închise până după vacanța de vară. Medic infecționist: "Copiii intră in contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile"

Un medic infecționist al spitalului din Hunedoara, mamă și soție, susține că măsurile de relaxare în acest moment sunt extrem de periculoase. Femeia spune că a trăit clipe de coșmar în ultima lună cât timp a tratat pacienți infectați cu Covid-19. "În niciun caz școlile nu trebuie redeschise, mai ales că acești copii intră în contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile", explică doctorul.

Școlile ar trebui să rămână închise până după vacanța de vară. Medic infecționist: "Copiii intră in contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile"
Reînceperea școlilor, subiect controversat

Carollina Radu este medic infecționist la Spitalul Municipal Hunedoara și de o lună de zile se află în prima linie. Ea spune, într-un interviu pentru hotnews.ro că nu a mai văzut așa ceva în cei 32 de ani de experiență.

"Erau câte 10-12 ambulanțe aliniate de la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe până la intrarea în spital, pe o distanță de 100 de metri. Este dramatic să vezi 10-12 salvări una după alta. Am zeci de ani de experiență, dar așa ceva nu am văzut. A fost un moment în care am realizat dramatismul și modul de contagiozitate extremă a acestui virus. M-au marcat tristețea și neputința de a-ți vedea, de a-ți înmormânta creștinește soțul sau părinții", declară Carollina Radu.

Citește și:

Cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus în România! 26 de ani! Ce alte probleme de sănătatea avea

Relaxarea măsurilor ar putea fi o măsură periculoasă

"Cu toate durerile și neplăcerile create, trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că nu este de joacă. Această boală ne poate afecta într-un mod absolut dramatic. Nu putem nici să devenim paranoici și să ne izolăm sub globuri de sticlă, să stăm ascunși în casă pentru că ne este teamă de virus, dar nici nu trebuie să minimalizăm boala. Trebuie, pe cât posibil, să ne creștem imunitatea. În primul rând, prin odihnă și prin terapiile banale, gen propolis și miere", mai spune medicul, în interviul citat.

Citește și:

Oficial! Când se vor redeschide școlile în România! Nelu Tătaru a făcut anunțul! Cu ce schimbări se vor confrunta elevii

Școlile deschise, un pericol pentru persoanele vulnerabile

Medicul este de părere că școlile ar trebui să rămână închise până după vacanța de vară și că o reluare a cursurilor în luna mai sau chiar în iunie ar fi o măsură irațională.

"Categoric nu trebuie redeschise școlile până la toamnă. Ar fi o măsură irațională. Pentru ce să creezi un asemenea pericol? E adevărat, copiii sunt mai puțin vulnerabili, pentru să sistemul lor respirator are alți receptori la nivelul căilor respiratorii. Da, copiii, chiar dacă se infectează, pot face forme ușoare de boală, cel puțin teoretic vorbind. Dar în niciun caz școlile nu trebuie redeschise, mai ales că acești copii intră în contact cu părinți, cu bunici, cu persoane vulnerabile.

Sunt suficient de pline spitalele. Ce să facem, să mai aducem și copiii să sufere și pe alții pe lângă ei? Am trecut prin epidemii de rujeolă și nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna una de COVID-19, care să afecteze și copiii, prin această reluare a cursurilor", declară Carollina Radu.

Cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus în România! 26 de ani! Ce alte probleme de sănătatea avea... Avertisment pentru bugetarii din România! Ce se va întâmpla cu măsura șomajului tehnic. Orban: „Cine nu îşi face datoria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x