Antena Căutare

Scrisoarea unei românce plecată în Italia de 28 de ani: „Am fost acasă să îmi îngrop tatăl, m-am îngrozit de câtă șpagă mi s-a cerut”

Pentru mulți dintre românii care au părăsit țara la începutul anilor 90, revenirea reprezintă un adevărat șoc. Obișnuiți cu regulile unor societăți civilizate, concetățenii noștri stabiliți departe de locurile natale se revoltă față de un sistem ce pare împietrit de zeci de ani

Pentru mulți dintre românii care au părăsit țara la începutul anilor 90, revenirea reprezintă un adevărat șoc. Obișnuiți cu regulile unor societăți civilizate, concetățenii noștri stabiliți departe de locurile natale se revoltă față de un sistem ce pare împietrit de zeci de ani.

Un astfel de caz a fost publicat de un site dedicat românilor stabiliți în Italia. O scrisoare trimisă de o femeie ce a ales pribegia în urmă cu aproape trei decenii e de-a dreptul impresionantă, mai ales că totul s-a petrecut într-un moment trist pentru familia acesteia.

„Sunt o româncă originară din București, plecată în Italia din cauza situației economice precare din România. Am sperat dintotdeauna că situația din țară se va schimba, că va fi eliminată corupția și românii vor putea trăi liniștiți în țara lor. Am avut însă neplăcuta experiență de a vedea cu ochii mei ce înseamnă corupția și la ce nivel a ajuns aceasta între timp. Împreună cu tatăl meu am luptat la Revoluția din 1989, ambii avem certificat de români participanți la Revoluție. Aveam 20 de ani atunci și am participat la Revoluție pentru a înlătura comunismul cu o puternică dorință ca România să devină o țară în care să putem fi liberi și să avem cu toții un nivel de viață decent.

În urmă cu 28 de ani am plecat în străinătate pentru a-mi putea clădi un viitor, așa cum au făcut milioane de români de-a lungul timpului. Atunci când am plecat, am sperat că viitorul va aduce binele și în România. Familia mi-a rămas în țară, astfel că atât prin ei, cât și prin munca mea, am avut întotdeauna legătură cu România, am fost la curent cu tot ce se întâmplă acolo. Așa am aflat că România este mâna unui sistem de corupție și șpagă, care transformă oamenii în niște scalvi buni de plată.

Când citeam diversele articole din ziare despre corupția și șpaga din România, nu credeam că este chiar așa cum scrie. Efectiv, refuzam să cred că se poate ca țara asta să fi ajuns atât de rău! În cursul lunii ianuarie 2019, am ajuns ziua în care am înțeles că în România nimic nu s-a schimbat, cel puțin nu în bine Corupția în România este la nivel foarte înalt! Mă întreb, oare chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră? Iar dacă vedeți și totuși nu faceți nimic să împiedicați asta, să vă fie rușine, pentru că aceste fapte de corupție și șpagă există de aproape 30 de ani de la Revoluție!

Asta nu demonstrează altceva decât că din acești bani sunt „hrăniți” cei care ar trebui să controleze aceste lucruri, să le extirpeze. Treziți-vă, dragi români, am luptat pentru o Românie liberă! Dacă lucrurile nu se vor schimba, vom deveni sclavi în propria țară!

În cursul lunii ianuarie 2019, am ajuns ziua în care am înțeles că în România nimic nu s-a schimbat, cel puțin nu în bine Corupția în România este la nivel foarte înalt!

Mă întreb, oare chiar nu vedeți ce se întâmplă cu țara noastră? Iar dacă vedeți și totuși nu faceți nimic să împiedicați asta, să vă fie rușine, pentru că aceste fapte de corupție și șpagă există de aproape 30 de ani de la Revoluție! Asta nu demonstrează altceva decât că din acești bani sunt „hrăniți” cei care ar trebui să controleze aceste lucruri, să le extirpeze. Treziți-vă, dragi români, am luptat pentru o Românie liberă! Dacă lucrurile nu se vor schimba, vom deveni sclavi în propria țară!”.

Acesta a fost mesajul publicat de site-ul rotalianul.ro și care a adunat sute de reacții din partea altor români, care s-au confruntat cu probleme similare.

Se fac angajări în MAI! Câte locuri de muncă sunt disponibile în Ministerul Afacerilor Interne... Burse de până la 300 de lei lunar pentru elevii mai multor licee din România. Ei sunt norocoșii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x