Antena Căutare

Se scumpește mâncarea! Cauza alarmantă pentru care producția scade cu până la 50%

Mâncarea se va scumpi, producția unor alimente ajungând să scadă chiar până la 50%, a avertizat Agenția Europeană de Mediu.

Mâncarea se va scumpi, producția unor alimente ajungând să scadă chiar până la 50%, a avertizat Agenția Europeană de Mediu.

Încălzirea globală și canicula a provocat pierderi mari fermierilor din UE și, din câte se pare, acest lucru se va repeta în fiecare vară de acum încolo.

Sudul continentului va fi cel mai afectat. Proiecțiile arată că recoltele de grâu, porumb și sfeclă de zahăr ar putea scădea și cu 50%, până în 2050.

Deși nu va pune în pericol securitatea alimentară a Uniunii Europene, scăderea producției va crește prețurile, arată raportul.

Agenția recomandă introducerea de culturi adaptate la noile condiții, îmbunătățirea irigațiilor și practicarea unei agriculturi de precizie cu ajutorul tehnologiei.

În același timp, sectorul agricol trebuie să reducă și emisiile de gaze cu efect de seră. În prezent este responsabil de 10% din total.

Rezultate BAC Toamnă 2019: Când se afișează notele finale... Buzău: Colegii militarului mort în Afganistan au ţinut un moment de reculegere şi au vorbit despre cariera lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x