Șefa de la Gerota, mărturisiri după ce a învins moartea: ”Nu m-am gândit niciodată la o formă severă!” Care au fost primele simptome ale infecției cu COVID-19

Alida Moise, fosta șefă a secției ATI de la Spitalul Gerota din Capitală, acum manager al unității medicale, a vorbit despre simptomele pe care le-a avut imediat după ce a contractat coronavirusul. 

În direct, la Antena 3, ea a mărturisit că s-a confruntat cu o tuse ușoară, ce putea fi pusă pe seama a orice. "La un moment dat am fost testați, și eu și colegii mei din spital. Am avut niște teste pozitive, o tuse ușoară iritativă care putea fi pusă pe seama la orice. În clipa în care testul a fost pozitiv, a fost evident de ce tușeam. A fost momentul în care le-am solicitat colegilor de la radiologie să fac o investigație banală, o radiografie. Aveam deja niște modificări - m-am gândit că probabil o să urmeze o evoluție medie, în niciun caz nu m-am gândit la o formă severă", a povestit ea la Sinteza Zilei.

Urmează carantinarea bunurilor personale! "Se dezinfectează. Dacă trebuie, se menţin într-o carantină prelungită"

Ulterior, însă, în urma investigațiilor medicale, colegii ei au stabilit că leziunile sunt mai extinse.

"În clipa în care simptomele au început să se înmulțească și pe lângă tuse au apărut și altele și colegii din Balș s-au agitat, mi-au făcut investigații în plus, respectiv un computer tomograf pe care leziunile erau evident mai extinse. M-au mutat la Terapie Intensivă. A fost o perioadă în care evoluția a fost din ce în ce mai nefavorabilă. M-am speriat acum în clipa în care eu, medicul de Terapie Intensivă, m-aș fi intubat. La un un moment dat, raportul respirator pe care îl urmărim noi era sub sută - aveam o indicație de protezare respiratorie", a povestit medicul Alida Moise.

Restaurantele nu vor fi deschise nici după 15 iulie. Ce spune ministrul Economiei despre închiderea teraselor după orele 22:00

Cine este Alida Moise

Alida Moise, fosta șefă a secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Gerota a fost internată la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, după ce a fost infectată de un fost polițist, care a ascuns faptul că a fost plecat în Israel. Abia după ce a fost confirmat cu coronavirus a recunoscut deplasarea. El a infectat zeci de persoane cu COVID-19, printre care și numeroși membri ai familiei, medici și pacienți de la Gerota, inclusiv managerul spitalului.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri