Antena Căutare

Semafoare ale alimentelor, in supermarketuri: Ne vor arata care sunt produsele sanatoase

Consumatorii ar putea fi ghidati sa aleaga de pe raft alimentele sanatoase printr-un sistem de buline de culori diferite, in genul luminilor semaforului. Instituirea unui astfel de sistem de ghidare este prevazuta intr-o initiativa legislativa care a primit marti un raport favorabil in comisia economica a Senatului.

Astfel, conform proiectului legislativ, va exista o bulina verde pentru produse alimentare sanatoase, care pot fi consumate zilnic fara sa prezinte vreun risc pentru sanatate, o bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderatie si o bulina rosie pentru produsele alimentare care contin substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Initiatorul, senatorul PDL Staicu Florian, a lasat la latitudinea ministerului Sanatatii stabilirea criteriilor in baza carora va fi acordata fiecarui produs o anume culoare a bulinei.

Pana la aparitia la raft a unor astfel de "semafoare alimentare" insa mai este cale lunga, caci Senatul este doar prima camera sesizata cu acest proiect de lege, deputatii avand cuvantul decisiv.

Citeste si Jurnalul

Vreme rece in toata tara. Vezi prognoza!... Castigatorul premiului de 10,3 mil. € de la Loto 6/49 si-a ridicat banii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x