Antena Căutare

Nici Sfânta Parascheva nu scapă de pesta porcină! Cum va decurge cel mai mare pelerinaj ortodox din România

Săptămâna viitoare Iaşiul va fi ca o fortăreaţă. Începe cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Strânse într-o nouă şedinţă de urgenţă, autorităţile iau măsuri fără precedent.

Săptămâna viitoare Iaşiul va fi ca o fortăreaţă. Începe cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Strânse într-o nouă şedinţă de urgenţă, autorităţile iau măsuri fără precedent.

De teamă că pesta porcină ar putea fi adusă de pelerini în oraş, inspectorii veterinari vor verifica până şi sarmalele care vor fi împărţite. Pe drumuri vor fi filtre pentru dezinfectarea maşinilor, la fel şi în gări sau autogări.

În cele patru zile de pelerinaj, nicio maşină nu va intra în Iaşi, fără să treacă prin filtre de control şi fără să fie dezinfectată. Autorităţile încearcă să oprească la graniţa judeţului virusul de pestă porcină, deşi spun că riscul ca pelerinii să-l împrăştie este foarte mare.

Din 10 octombrie, cu o zi înaintea începerii sărbătorii, pe drumurile de la porţile oraşului vor fi puse covoare cu soluţie dezinfectantă şi limitatoare de viteză. Vor fi controale la graniţa cu Republica Moldova, dar şi în gări şi autogări, unde se aşteaptă să sosească grupuri mari de oameni. Riscul ca virusul să fie adus din judeţele vecine, unde există focare, este foarte mare.

Comercianţii care vin din cele 13 judeţe cu focare de pestă porcină nu vor avea voie să-şi vândă produsele tradiţionale din carne de porc, în târgurile deschise în zilele de pelerinaj. Ceilalţi au nevoie de aviz sanitar-veterinar.

Organizatorii estimează că în acest an vor veni la Iaşi mai mulţi credincioşi decât în anii trecuţi, deoarece sărbătoarea Sfintei Parascheva este la sfârşit de săptămână.

Situaţie dramatică pe o şosea din Vaslui! Patru persoane au rămas ÎNCARCERATE, după ce maşina în care se aflau s-a răstu... Decizie radicală: SUA nu le va mai acorda VIZE! Măsura a fost catalogată ca fiind "crudă şi intolerantă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x