Căutare Live

Sfântul Nicolae 2021: tradiții și obiceiuri pe 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune pentru sărbătoarea de azi

Pe 6 decembrie 2021 are loc una dintre cele mai iubite sărbători ale iernii: Sfântul Nicolae. Dincolo de faptul că în dimineața acestei zile copiii găsesc cadouri în ghetuțe, există o mulțime de tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae. Află de pe a1.ro ce e bine să faci la sărbătoarea de azi, 6 decembrie.

Pe 6 decembrie 2021 are loc una dintre cele mai iubite sărbători ale iernii: Sfântul Nicolae. Dincolo de faptul că în dimineața acestei zile copiii găsesc cadouri în ghetuțe, există o mulțime de tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae. Află de pe a1.ro ce e bine să faci la sărbătoarea de azi, pe 6 decembrie

Shutterstock.com

În dimineața zilei de 6 decembrie 2021, ghetuțele sunt pline cu daruri sau nuielușe. Moș Nicolae trece pe la casele micuților în noapte de 5-6 decembrie.

Dincolo de bucuria copiilor, ziua aceasta este una importantă pentru Biserică. Enoriașii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, care este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu.

Citește și: Felicitări cu mesaje speciale pentru Sfântul Nicolae 2021. Spune ”La mulți ani” într-un mod inedit

El stă alături de Părintele ceresc, chiar în stânga lui. Iată cine este Ierarhul Nicolae și de ce se dau cadouri pe 6 decembrie:

Cine a fost Sfântul Ierarh Nicolae

Sfântul Nicolae era blând, smerit cu duhul și tatăl sărmanilor. Ei îi alina pe săraci, îi mângâia pe cei aflați în suferință și îi ocrotea pe copii. Nicolae era aehierul lui Iisus Hristos și provenea din părinți credincioși și bogați.

Tatăl Ierarhului era Teofan și mama se numea Nona. După ce l-a adus pe lume pe Nicolae, mama lui a rămas stearpă și a fost martora unei minuni. După nașterea sa, Sfântul Nicolae a stat trei ore în picioare, fără niciun ajutor.

Citește și: Cadouri despre care se spune că ar aduce ghinion. Ce nu este bine să faci în seara de Moș Nicolae

Născut în anul 270, Sfântul Nicolae a trăit mai întâi perioada de persecuții a Bisericii, în vremea împăraților Dioclețian (284-305) și Maximiliam (286-305).

El a rămas orfan de mic și a fost crescut și educat de unchiul lui, care purta tot numele Nicolae și era episcop în cetatea Patara.

Curând, Nicolae a fost hirotonit episcop al cetății Mira din Lichia, unde a propovăduit cu îndrăzneală dreapta credință, fapt pentru care a fost persecutat și întemnițat.

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Conform Patriarhia.ro, Ierarhul Nicolae e unul din marii sfinți ai Bisericii creștine care s-a bucurat de rolul protector al Sfântului Împărat Constantin cel Mare, pe când lumea era divizată între păgânism și creștinism.

Sfântul Nicolae 2021: Tradiții, obiceiuri și superstiții azi, 6 decembrie

În popor, Sfântul Nicolae e cunoscut și sub numele de San-Nicoara. Bătrânii spun că Ierarhul păzește soarele care încearcă să ajungă la tărâmurile de miazănoapte și să lase lumea fără lumina lui.

Cum era de așteptat, ziua de 6 decembrie 2021, când este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, cel care stă în stânga Tatălui, este marcată de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții.

De exemplu, în unele zone ale României, se pun crenguțe de pomi fructiferi lângă icoane. Se spune că dacă înfloresc până la Anul nou, 2022 va fi un an roditor și plin de satisfacții.

Citește și: Sfântul Nicolae, minuni petrecute în zilele noastre

În alte regiuni, fetele fac plăcinte în ajun, pe 5 decembrie. La ora 21, flăcăii li se alătură și petrec împreună seara. Dar tradițiile diferă, iar în anumite localități, băieții se adună în anumite case și repetă colindele de Crăciun și Revelion.

Din strămoși se mai spune că în nopțile de dinaintea unei sărbători, când cerurile se deschid și pentru muritorii de rând, Sfântul Nicolae poate fi văzut stând lângă Dumnezeu.

De asemenea, Sfântul Nicolae se mai sărbătorește și pentru ajutor la boli și lovituri, dar și pentru sprijin acordat în orice situații.

Ce cadouri nu se dau de Sfântul Nicolae 2021

Moș Nicolae este cunoscut în tradiție drept ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.

Se spune că în seara de 5 decembrie 2021 nu se oferă cadou obiecte ascuțite, de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii. Se pare că acestea ar aduce ghinion posesorului.

Citește și: Vedete care își serbează ziua numelui pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae

Rugăciune puternică de Sfântul Nicolae

Pe 6 decembrie 2021 este o sărbătoare specială pentru creștini, ale căror gânduri merg spre Sfântul Nicolae. Iată o rugăciune puternică pentru azi:

”O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

Citește și: Rugăciune către Sfântul Nicolae. Rostește-o AZI pentru a avea parte de sănătate și ajutor

Sfântul Nicolae 2021. Felicitări cu urări speciale și mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp, Facebook pe 6 ... Rezultate Loto 5 decembrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus de azi...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri