Antena Căutare

Sfântul Nicolae, minuni petrecute în zilele noastre

Astăzi, 6 decembrie, toți credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae. Fie că vorbim despre Biserica ortodoxă, fie despre cea catolică, Nicolae Mira este unul dintre cei mai iubiți sfinți. Acesta a săvârșit multe minuni documentate, certificate de martori, dar puțin cunoscute.

Minunile Sfântului Nicolae

Sf Nicolae este considerat „făcător de minuni”, pentru cei care cred nesmintit și cu mare deschidere a sufletului în el. Minunile săvârșite de acestea sunt nenumărate și s-au petrecut până în zilele noastre.

Acest sfânt s-a născut în jurul anului 280, în localitatea Patara din sudul Asiei Mici, Turcia de astăzi, în ținutul Licia (cunoscut și ca Lichia), Antalya de azi. Sfântul Ierarh Nicolae a murit în jurul anului 345.

Nu putem trece la minunile din zilel noastre fără măcar să pomenim dintre cele mai cunoscute minuni realizate de către Sfântul Nicolae. Scrierile creștine spun că Nicolae a salvat trei oameni condamnați pe nedrept la moarte. Aceștia erau închiși într-o închisoare din Constantinopol și urma ca a doua zi să fie decapitați. Pentru că nu era sigur de sentință, Împăratul Constantin l-a chemat prin rugăciune oe Sfântul Nicolae „făcătorul de minuni s-a arătat în vis împăratului Constantin și l-a învățat că nu cei trei condamnați de el erau vinovați și i-a spus că numai din invidie au fost pârîți cum că ar niște răzvrătiți vrednici de moarte. Și prin această vedenie i-a eliberat Sfântul de la condamnarea la moarte” (crestinortodox.ro).

Citește și: Rugăciune către Sfântul Nicolae. Rostește-o AZI pentru a avea parte de sănătate și ajutor

Sfântul Nicolae, minuni petrecute în zilele noastre

Sfântul Nicolae a săvârșit multe minuni documentate, certificate de martori, dar puțin cunoscute.

Alwan Abdul Nasser libenezul venit în România

Alwan Abdul Nasser este un libanez de 48 de ani, stabilit în România de peste 17 de ani. Era deja căsătorit cu Gabriela, încă de la Beirut, unde se cunoscuseră cu mai mult de 23 de ani în urmă, unde se căsătoriseră și unde li se născuseră primele două fete. Au venit în România, s-au stabilit în satul Costești de lângă Buzău. Și au mai făcut încă trei fete! Și trei băieți!! Toți 8 copii toți botezați în rit ortodox: fetele Sara (23 de ani), Maria (21), Florentina (17), Rania (14), Diana (10) şi băieţii Ahmed Vasile (10 ani), Emil Issa (9) şi Mustafa Mihai Gabriel (4).

Abed, un musulman care s-a hotărât să treacă la creștinism

În urmă cu aproximativ 7 ani, Abed, un arab musulman, a hotărât să treacă el însuși la religia noastră și a fost botezat cu numele Sfântului Nicolae de preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii Sfântul Gheorghe Nou, biserica de la kilometrul zero din București, ultima ctitorie – și singura din Capitală – a domnitorului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714). În octombrie 2016, Nicolae Abed a suferit un grav accident de circulație, a dat pur și simplu un tir peste mașina sa, și a intrat în comă, cu leziuni severe la cap și la bazin. Medicii nu-i acordau decât cel mult 10 la sută șanse de supraviețuire, dar și în acest caz fericit, era foarte mare probabilitatea să rămână toată viața o legumă.

Și acestea sunt doar două exemple din mulțitudinea de minuni săvârșite de Sfântul Ierarh Nicolae.

Citește și:

1 decembrie nu exista, Nicolae nu venea, Crăciun se ascundea, iar Gerilă aducea cam tot ce pe sub mână prindea

Adevăratul Moș Nicolae nu avea treabă cu cadourile! Nici măcar nu a fost sfânt! A fost mai degrabă frate cu Păcală

Rugăciune către Sfântul Nicolae. Rostește-o AZI pentru a avea parte de sănătate și ajutor... Sfânta Filofteia, tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți pe 7 decembrie. Ce NU ai voie să faci sub nicio f...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x