Sfinții Petru și Pavel au făcut păcate imense! Pentru ce i-ar fi iertat Iisus. Ce să NU faci, luni, dacă vrei să îți meargă bine

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți pe 29 iunie, ar fi făcut păcate imense, pentru care Iisus i-ar fi iertat. În această zi de sărbătoare, unele activități sunt strict interzise.

Sfinții Petru și Pavel au făcut păcate imense! Pentru ce i-ar fi iertat Iisus. Ce să NU faci, luni, dacă vrei să îți meargă bine

Ce păcat a făcut Sfântul Apostol Petru

Sfântul Apostol Petru - fiul lui Iona şi fratele Apostolului Andrei - s-a născut in Betsaida Galileei. Numele său iudeu era Simon, însă Hristos l-a numit Chifa (piatră).

Sfântul Petru s-a lepădat de Iisus, când a fost prins pentru a fi răstignit. Ulterior, însă, s-a căit.

După Înălţarea Domnului, Petru a luat cuvântul în adunarea ucenicilor. A fost ales ca apostol Matia în locul lui Iuda. În ziua Cincizecimii, după predica Sfântului Apostol Petru, s-au botezat 3.000 de persoane.

Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică până în Babilon şi în ultima parte a vieţii, la Roma. A murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

Cum a păcătuit Sfântul Pavel

Sfântul Apostol Pavel (Paul pentru catolici) era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin şi a fost elevul învăţatului Gamaliel. Luptând împotriva creştinilor, Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ştefan. Pe calea Damascului însă i se arată Hristos într-o lumină orbitoare şi îl mustră: "Saule, Saule de ce mă prigoneşti?”. El se converteşte şi primeşte botezul de la Anania, episcopul Damascului.

Citește și: Acatistul Sf. Petru si Pavel: Rugăciune puternică la îndemâna tuturor

Sfântul Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare şi a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67, în ziua de 29 iunie.

Pentru că Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost în temniţă fiindcă L-au mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România. Cei doi sfinţi sunt ocrotitori ai celor lipsiti de libertate şi pentru că cei ajunşi în penitenciare sunt persoane care au greşit faţă de Dumnezeu, precum au greşit şi ei: Petru S-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creştini.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Tradiții și superstiții. Ce să nu faci pe 29 iunie

În tradiţia populară, până în această zi, nu se scutură merii. Se crede că, dacă se respectă această datină, sunt ocrotite ogoarele de căderea grindinei.

Pentru sporul casei şi pentru sănătate, se respectă tradiţia Moşilor de Sânpetru şi se sfinţesc la biserică pachete cu colaci, lumânări, mere dulci şi mere acrişoare. Apoi, acestea se împart oamenilor săraci.

Citește și: Arsenie Boca a fost ucis de Ceaușescu! Ce ordin a dat ca să îi facă de petrecanie și cum l-a făcut să sufere! „I-au paralizat fața și piciorul stâng”

Oamenii pistruiaţi trebuie să se spele pe faţă cu apă la miezul nopţii, când cântă cocoşul. Tradiţia spune că respectând acest ritual, pistruii nu se mai înmulţesc.

Acum, potrivit tradiţiei populare, se respectă sărbătoarea lupilor: nu se pun capcane iar lupii nu se alungă cu focuri de armă, pentru ca aceste animale sălbatice să fie îmblânzite şi să nu fure vitele din gospodării.

În popor, se mai spune că femeile văduve nu au voie să mănânce mere până în ziua de Sfântul Ilie dacă vor să fie sănătoase.

În plus, se spune că dacă tună şi fulgeră în ziua Sfinţilor Apostoli, nucile şi alunele vor fi viermănoase.

Ultimele știri