Antena Căutare

Sisteme de încălzire - Vezi care este varianta alternativă care înlocuiește clasicele centrale

Dacă ai căutat o metodă alternativă de încălzire și răcire a casei tale, probabil ai auzit de pompele de căldură. Aceste sisteme oferă atât eficiență ridicată, cât și cost redus, lucru pe care clasicele centrale și aparatele de aer condiționat nu le pot oferi.
Pompele de căldură sunt de mai multe tipuri, însă foarte mult s-au remarcat peste hotare, dar și în țară, pompele de căldură sol-apă. Acestea folosesc energia geotermală (căldura aflata în interiorul Pământului) și produc încălzirea casei iarna și răcirea ei vara. Dat fiind faptul că la baza stă căldura din Pamant, ele pot fi instalate doar la casă, nu și la bloc.

Dacă stai la curte, îți dorești să ai confort termic și în același timp facturi scăzute, află mai multe despre ce înseamnă să ai pompe de căldură.

Încălzirea cu pompe de caldură

Temperaturile variază pe tot parcursul anului. Aerul poate fi mai cald sau rece, dar știai că temperatura din interiorul Pământului rămâne aceeași indiferent de anotimp? Razele soarelui ating suprafața pământului, iar solul absoarbe căldura. Acest lucru poate fi folosit în avantajul casei tale, atât pentru încălzire, cât și răcire, dar și apă caldă menajeră.

Dacă te intrebi cum este cu putință să beneficiezi de confort termic cu ajutorul resurselor naturii, află că principiul de funcționare al pompelor de căldură este cât se poate de simplu.

O pompă de căldură utilizează căldura de la sol și o transferă în casa ta pentru a o încălzi. În cazul răcirii locuinței, principiul se inversează și pompa de căldură împinge aerul cald în pământ, lăsând doar aer rece să se răspândească în casă. Așa cum bine ți-ai dat seama, nu mai ai nevoie de instalarea aparatelor de aer condiționat.

Avantajele pompelor de căldură sol-apă

Pompele de căldură sol-apă sunt sisteme eficiente și reprezintă o investiție de viitor. Căldura Pământului este inepuizabilă, în plus, spre deosebire de combustibilii fosili ai clasicelor centrale care poluează, pompele de caldură sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

Iata câteva beneficii ale pompelor de căldură la care merită să te gândești.

  • preț scăzut de operare - comparativ cu centralele tradiționale, o pompă de căldură geotermală funcționează mult mai eficient; acest lucru poate economisi până la 70% pentru încălzire, racire și apă caldă;
  • silențiozitate - încălzirea și răcirea nu vor avea niciun sunet, prin urmare nu ai de ce să te temi de zgomote neplăcute;
  • fiabilitate - componentele sunt amplasate în casă și în subteran, deci nimic la exterior ca să îți faci griji de deteriorări din cauza zăpezii sau altor factori externi;
  • facturi scăzute - pompele de căldură sunt o soluție care asigură economie garantată, vei avea costuri de întreținere mici, prin urmare mai mulți bani pentru lucrurile care îți fac plăcere;
  • protejarea mediului - există o nevoie acerbă să ne protejăm planeta, efectele încălzirii globale nu mai reprezintă o noutate; pompele de căldură sunt ecologice, spre deosebire de clasicele centrale nu încurajează emisiile de bioxid de carbon.

Investiția în pompele de căldură este semnificativă, însă gândește-te că o vei amortiza în anii ce vor urma, dat fiind costurile mult diminuate de care te vei bucura odată cu noul sistem de încălzire și răcire al casei tale.

Peste 28.000 de locuri de muncă sunt vacante în multe domenii. Nici nu îţi trebuie diplomă de facultate. Află LISTA job-... Este acesta jobul momentului? Peste 100 de candidați se întrec pentru a deveni......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x