Antena Căutare

Slep romanesc incarcat cu 900 de tone de porumb, esuat pe Dunare

Un slep sub pavilion romanesc, incarcat cu 900 de tone de porumb, a esuat, sambata dupa-amiaza, pe Dunare, la kilometrul fluvial 901, in zona localitatii Batoti, judetul Mehedinti, din cauza cetii, dupa ce s-a izbit de un banc de nisip.

Potrivit directorului Serviciului pentru Siguranta Navigatiei din cadrul Capitaniei Drobeta Turnu Severin, Marinica Genovu, slepul sub pavilion romanesc venea din Serbia si se indrepta spre Portul Constanta, iar la un moment dat s-a izbit de un banc de nisip, pe malul drept al Dunarii, in zona localitatii Batoti.

"Conditiile meteorologice au dus la o eroare de pilotaj, slepul a parasit senalul navigabil si s-a izbit de un banc de nisip pe directia kilometrului fluvial 901, pe malul drept al Dunarii", a spus Marinica Genovu.

Conform sursei citate, slepul, care este incarcat cu 900 de tone de porumb, nu poate fi recuperat deocamdata din cauza debitelor scazute ale fluviului.

Membrii echipajului, precum si incarcatura se afla in siguranta, a precizat Marinica Genovu.

Cauza cea mai probabila a producerii incidentului ar putea fi o confuzie a geamandurii rosii care delimiteaza senalul navigabil de malul sarbesc cu geamandura verde care delimiteaza senalul navigabil de malul romanesc.

In urma incidentului, navigatia pe Dunare nu este afectata.

In prezent, specialistii asteapta ca debitele Dunarii sa creasca, potrivit prognozelor meteorologice de saptamana viitoare, astfel incat slepul sa poata sa isi reia deplasarea.
Dupa cresterea debitelor, pentru readucerea slepului pe senalul navigabil va fi nevoie de interventia unei nave de mare tonaj.

Sursa: Jurnalul National

Soprana Roxana Briban s-a sinucis!... Cseke Attila promite salarii mai mari pentru medicii rezidenti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x