Căutare Live

Solstițiul de iarnă 2019. Duminică, 22 decembrie, cea mai scurtă zi din an. Ce nu trebuie să faci ca să nu atragi ghinionul

Solstițiul de iarnă 2019 marchează debutul iernii astronomice și al celor mai reci trei luni din an, motiv pentru care, în Emisfera Nordică, duminică este cea mai scurtă zi a anului. De asemenea, în următoarele două zile va fi vizibil ultimul curent meteoric al anului, Ursidele.

Solstițiul de iarnă 2019. Duminică, 22 decembrie, cea mai scurtă zi din an. Ce nu trebuie să faci ca să nu atragi ghinionul

Ziua de 22 decembrie este cea mai scurtă zi a anului, evenimentul fiind cunoscut sub numele de solstițiu de iarnă, care marchează debutul acestui anotimp.

Solstițiul de iarnă 2019 – care sunt principalele legende

Obiceiurile românești din preajma solstițiului de iarnă păstrează amintirea jertfirii violente a zeului adorat, prin substituirea acestuia cu arborele sacru, bradul sau stejarul, tăiat și incinerat simbolic în noaptea de Crăciun, cu taurul, reprezentat de o mască, Capra, Brezaia, Țurca sau Borița. După ce însoțește unele cete de colindători, taurul este omorât simbolic.
Jertfirea zeului adorat a fost asociată și cu porcul, reprezentare neolitică a spiritului grâului, sacrificat ritual la Ignat (20 decembrie). Pentru păgâni, aceasta era noaptea în care Marea Zeiţă dădea naştere noului Soare, repornind astfel ciclul anotimpurilor.

Horoscop solstițiu de iarnă 2019. Zodiile care au cel mai mult de suferit din cauza acestui fenomen

De asemenea, cea mai veche referinţă scrisă despre o sărbătoare ce marca reîntoarcerea Soarelui (solstiţiu) a fost găsită în Antichitate, în Mesopotamia. Sărbătoarea, care ţinea 12 zile, avea drept scop să-l ajute pe zeul Marduk să îmblânzească monştrii haosului pentru încă un an. Solstiţiului îi sunt dedicate sute de structuri megalitice în toată Europa, în cele două Americi, Asia şi Orientul Mijlociu.

Chiar şi popoarele care respectau calendarul lunar marcau într-un fel sau altul cele două solstiţii. În Europa, astfel de construcţii din piatră pentru măsurarea poziţiei Soarelui au fost descoperite la Stonehenge, în Anglia, şi la Newgrange, în Irlanda. Potrivit cercetătorilor, pietrele de la Stonehenge datează, cu aproximație, din 2050 î.Hr. şi se presupune că au fost astfel poziţionate încât lumina Soarelui la apus la data solstiţiului de iarnă să cadă într-un fel anume, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Solstițiul de iarnă 2019. Zodiile vor fi afectate! Planul energetic va suferi mari schimbări: Scorpionii vor avea chef de noi aventuri

Solstițiul de iarnă 2019 - Ce nu este bine să faci duminică, 22 decembrie

În această zi se spune că nu este bine să stai singur în casă, ci este indicat să îți petreci ziua în compania persoanelor dragi, pentru a nu rămâne singur până la următorul solstițiu. Este bine să dai de pomană în această zi, copiilor și oamenilor nevoiași. În trecut, se împărțeau frunze de laur și smochine, iar mai târziu turta dulce a devenit cel mai îndrăgit produs. Este o zi bună pentru a face o analiză a timpului trecut și a rezultatelor pe care le-ai obținut.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Patronul clubului din Constanța, în care au ars trei tinere, a fost prins. Omul își schimbase înfățișarea și se ascundea...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri